Indijoje dėl įtariamo seksualinio paauglės užpuolimo areštuotas guru Asaramas

Indijoje policija dėl įtariamo seksualinio 16-metės moksleivės užpuolimo areštavo populiarų dvasinį guru, sekmadienį pranešė vietos administracijos pareigūnas.

Daug sekėjų turintis Asaramas Bapu, vienas iš daugelio hindų sadhu, buvo areštuotas sekmadienį netrukus po vidurnakčio, Indore mieste Indijos centriniame regione.

Tada 72 metų Asaramas Bapu buvo nuskraidintas į šalies vakaruose esantį Džodhpurą, kur įvyko įtariamas paauglės užpuolimas, sakė vietos policijos pareigūnas Adžajus Palas Lamba.

Minimos paauglės tėvai priklauso Asaramo, kurio garbės titulas „Bapu“ reiškia „tėvą“, kongregacijai. 
Guru pats neprisistatė į policijos nuovadą, nors tokio savanoriško prisistatymo terminas suėjo penktadienį.

Džodhpuro policijos komisaro pavaduotojas A. P. Lamba AFP sakė: „Asaramui Bapu buvo duota galimybė pateikti savo versiją dėl įtarimų, kuriuos jam pareiškė ta 16-metė mergaitė“.

Penktadienį Asaramas pareigūnams sakė, kad „nėra fiziškai pajėgus ir nori daugiau laiko pristatyti į Džodhpuro policiją, – sakė A.P.Lamba. – Jo prašymas buvo atmestas“.

Žilabarzdis guru jam metamus kaltinimus pavadino politiniu sąmokslu.

Įtariamas užpuolimas įvyko rugpjūčio 15 dieną, Asaramui vedant atsiskyrimo seminarą sekėjams, tarp kurių buvo auka ir jos tėvai, nurodė policija.

Jis tėvams pasakė, jog jam reikia akis į akį susitikti su jų dukra, nes jam buvo pranešta apie susirūpinimą, kad ją apsėdo piktosios dvasios.

Kai tik paauglė ir guru liko vieni jo kambaryje, jis esą užpuolė mergaitę, kuri po dviejų dienų pasisakė tėvams.

Sausio mėnesį Asaramas išprovokavo priešišką reakciją pareiškęs, kad 23 metų studentė, kuri mirė po itin žiauraus grupinio išžaginimo Delio autobuse pernai gruodį, galėjo išvengti tokio likimo, jei būtų maldavusi savo užpuolikų pasigailėti.

Savo sekėjams guru sakė, kad kaltė dėl to užpuolimo turėtų tekti ne tik užpuolikams, kurių vienas šį šeštadienį buvo nuteistas trejus metus kalėti nepilnamečių centre.

Tai buvo pirmasis nuosprendis šioje byloje.

Asaramo komentarus vieningai pasmerkė ištisas viešų figūrų choras.

Asaramas turi maždaug 350 ašramų Indijoje ir užsienyje, kuriuose moko jogos, meditacijos, dvasingo ir taikaus gyvenimo, rašoma jo interneto svetainėje.

Daugeliui indų sadhu vaidina nuo kasdienio gyvenimo neatsiejamą vaidmenį – siūlydami kelią į nubudimą mainais į dvasinį atsidavimą ir aukas jų ašramams, šventykloms bei labdaros projektams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių