Indija gedi populiariausios šalies politikės

  • Teksto dydis:

Indijoje mirus vienai populiariausių šalies politikių Jayalalithaa Jayaram (Džajalalitai Džajaram), sielvartaujantys jos gerbėjai antradienį gedi, bet jos valstijoje, kurioje ji buvo laikoma kone dievybe, baiminamasi neramumų.

Pirmadienį mirusi 68-erių metų buvusi kino žvaigždė savo gimtojoje Tamil Nadu valstijoje buvo vadinama paprasčiausiai Amma („Motina“) ir buvo nepaprastai populiari, nors dėl įtarimų korupcija du kartus trumpam buvo atsidūrusi už grotų.

Didžiule sarių kolekcija garsėjusi politikė, kuri dėl to buvo lyginama su buvusio Filipinų diktatoriaus našle Imelda Marcos (Imelda Markos), taip pat buvo viena labiausiai visuomenę skaldžiusių Indijos politikos veikėjų. Kai kas ją laikė autokratiška ir uždara lydere.

Nepaisant to niekas nepakenkė jos populiarumui Tamil Nadu, kur ši politikė tris kadencijas dirbo vyriausiąją ministre. Jai vadovaujant Tamil Nadu tapo viena labiausiai klestinčių Indijos valstijų.

„Mūsų mylimos lyderės, Indijos „Geležinės ledi“ Ammos nebėra“, – „Twitter“ paskelbė jos politinė partija AIADMK.

Ji buvo pašarvota viešoje salėje valstijos sostinėje Čenajuje, atvirame karste, uždengta Indijos vėliava, ir antradienį nuo ankstyvo ryto atsisveikinti su ja plūsta tūkstančiai gerbėjų.

Televizijos reportažuose matėsi, kaip keli gedėtojai, eidami pro karstą, apsiverkia.

Šimtai sekėjų ištisomis paromis budėjo prie privačios ligoninės Čenajuje, į kurią ji rugsėjo mėnesį buvo paguldyta dėl karščiavimo.

Kai ji susirgo, vienas jos šalininkas padegė save, o vienas pagyvenęs vyras pasikabino ant krano plieniniais per jo odą pervertais kabliais.

Indijos premjeras Narendra Modi (Narendra Modis), kuris vėliau antradienį turi nuvykti į Čenajų, pareiškė užuojautą.

„Visuomet branginsiu tas nesuskaičiuojamas progas, kai turėdavau galimybę pabendrauti su Jayalalithaa. Tegu jos siela ilsisi ramybėje“, – „Twitter“ parašė N. Modi.

Populistinės schemos



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių