Iki 2018-ųjų rusai žada atsisakyti eksporto per Baltijos šalių uostus

  • Teksto dydis:

Rusija sparčiai mažina savo krovinių tranzitą per Baltijos valstybių uostus, kurių paslaugų ketina visiškai atsisakyti iki 2018 metų.

„Pernai per Baltijos šalių uostus eksportavome maždaug 9 mln. tonų naftos produktų. Šiemet šias apimtis mažiname iki 5 mln. tonų. Iki 2018-ųjų jos turėtų sumažėti iki nulio. Šiuos krovinius nukreipiame į savo uostus, kurių pajėgumai - pertekliniai“, - sakė magistralinių naftotiekių monopolininko „Transneft“ vadovas Nikolajus Tokarevas susitikime su šalies prezidentu Vladimiru Putinu.

„Vykdant atitinkamą vyriausybės nurodymą, krovinių srautai iš Baltijos šalių uostų - Ventspilio, Rygos - perorientuojami į mūsų uostus prie Baltijos jūros - Ust Lugos ir Primorsko, taip pat į Novorosijsko uostą“, - pabrėžė „Transneft“ vadovas.

Pasak jo, šis planas įgyvendinamas magistralinius vamzdynus, kurie nebūtini žaliavinės naftos transportavimui, panaudojant naftos produktų perpumpavimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marija

Marija portretas
O mes jų vietoje kitaip darytume ? labai gaila, kad yra laižomas tik vakariečių užpakalis. Ilgam ? Istorijos ratas sukasi aplink... atsisuks ne ten ir vėl į rytus saulės ieškoti...

Арвидас Педрошунюс

Арвидас Педрошунюс portretas
Браво!!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių