Įkalintas rusų protestų lyderis S. Udalcovas pradėjo bado streiką

  • Teksto dydis:

Vienas Rusijos opozicijos lyderių Sergejus Udalcovas penktadienį pradėjo bado streiką po išvakarėse paskelbto nuosprendžio, įkalinusio jį kalėti puspenktų metų už viešų neramumų kurstymą.

„Šiandien pirmoji Udalcovo paskelbto neriboto bado streiko, diena. Jis yra kalėjime Nr. 1 ir perkeltas į vienutę“, – sakoma jo „Twitter“ paskyroje, kurią atnaujino jo draugai.

Ketvirtadienį Maskvos teismas „Kairiojo fronto“ koordinatoriui S.Udalcovui ir jo politiniam bendražygiui Leonidui Razvozžajevui skyrė po puspenktų metų kalėjimo bausmę dėl masinių riaušių kurstymo 2012-ųjų gegužę per demonstraciją prieš prezidento Vladimiro Putino inauguraciją trečiajai kadencijai.

Pasak žmogaus teisių gynėjų, šis teismas buvo politiškai motyvuotas ir bausmė per griežta.

„S.Udalocvas šiandien parašė laišką tardymo izoliatoriaus viršininkui, kad skelbia bado streiką, nes nesutinka su teismo sprendimu. Jis pervestas į vienutę, prižiūrimas gydytojų. Pretenzijų dėl laikymo tardymo izoliatorius sąlygų neturi“, – pareiškė Federalinės bausmių vykdymo valdybos atstovas Sergejus Cygankovas.

Pasak jo, S.Udalcovas geria vandenį ir bus stebimas kalėjimo medikų, bet dėl bado streiko jam nuosprendis kalėti kolonijoje nebus panaikintas.

Kalėjimu Nr. 1, kuris dar vadinamas „Matrosskaja tišina“, yra nemaloniai pagarsėjęs tuo, kad jame 2009 metais mirė Sergejus Magnickis, laikytas ikiteisminio tyrimo laikotarpiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nereikia

nereikia portretas
O kas pasake kad sitas apsisikelis-lyderis Lyderiu is niekad nebuvo

to atrodo

to atrodo portretas
ciulpikuis tik vienus zinau - ruskiai ir jus pakalikai

atrodo

atrodo portretas
Atrodo pries rusus cia ir kitose vietose raso vienas ir tas pats ciulpikas Matyti didelis megejas
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių