Įdarbins žmones, kurie bendraus su A.B.Breiviku

Norvegijos kalėjimas, kuriame už 77 žmonių nužudymą gali būti įkalintas A. B. Breivikas, planuoja įdarbinti asmenis, kurie turėtų su juo bendrauti.

Taip siekiama apsaugoti kitus kalinius nuo paėmimo įkaitais grėsmės, praneša AFP.  

Jei Andersas Behringas Breivikas iš tiesų bus įkalintas, jam nebus leidžiama normaliai bendrauti su kitais kaliniais, nes baiminamasi, kad jie susidurtų su grėsme būti paimti įkaitais, sako kalėjimo direktorius Knutas Bjarkeidas.

„Siekiant didesnio saugumo ir norint išvengti situacijų, kuriose A. B. Breivikas galėtų paimti įkaitus, buvo kuriama speciali įkalinimo aplinka. Tačiau tai sukuria tokią erdvę, kurioje neįmanomi normalūs socialiniai kontaktai“, – sako kalėjimo vadovas.

Siekiant išvengti visiškos A. B. Breiviko izoliacijos, sustiprinto saugumo kalėjime jam bus leidžiama sportuoti kartu su apsauginiais darbuotojais, taip pat bus įdarbinti asmenys, kurie su įkalintuoju žais šaškėmis ir užsiims kita veikla.

„Planuojame sukurti profesionalų bendruomenę, kuri su juo būtų“, – tvirtina K. Bjarkeidas. Tačiau jis priduria, kad nežino, kiek visa tai kainuos.

Norvegijos įstatymai draudžia kalinius laikyti visiškai izoliuotus nuo aplinkos ilgą laiką, nes tai yra pernelyg žiauri bausmė.


Šiame straipsnyje: Andersas Behringas Breivikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

joo

joo portretas
toks zudikas kam reikalingas? Tokiam tik mirties bausme..... Ir kiek valstybe sutaupytu pinigu.....

nusivyles

nusivyles portretas
toki breivika i seima....

Zyklas

Zyklas portretas
Kaip ten įsidarbinti?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių