Į Vokietiją atvykstančių migrantų su suklastotais pasais yra mažiau nei skelbta

  • Teksto dydis:

Migrantų, atvykstančių į Vokietiją su suklastotais Sirijos pasais, iš tikrųjų yra gerokai mažiau negu 30 procentų, kaip rugsėjį buvo paskelbusi Vidaus reikalų ministerija, pranešė vyriausybė.

Vokietija iki šiol taikė atvirų durų politiką sirams, siekiantiems išvengti kraujo liejimo savo šalyje, suteikdama jiems „prioritetinę apsaugą“ – aukščiausią pabėgėliams taikomą apsaugos statusą.

Be kitų privalumų, tokiems pabėgėliams suteikiamas leidimas gyventi šalyje trejus metus ir atvykti kitiems tos pačios šeimos nariams.

Ši politika vertinama prieštaringai, juolab kai vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere'as (Tomas de Mezjeras) rugsėjį pareiškė, kad iki 30 proc. atvykėlių pateikiami Sirijos pasai yra suklastoti, o tie žmonės iš tikrųjų yra atvykę iš kitų valstybių.

Pasak ministro, šie skaičiai pagrįsti tiesiogiai su pabėgėliais dirbančių pareigūnų vertinimais.

Tačiau atsakydama į kairiosios opozicinės partijos „Die Linke“ užklausą vyriausybė savo rašte, su kuriuo pirmadienio vakarą susipažino naujienų agentūra AFP, nurodė, kad pareigūnams nuo sausio iki spalio patikrinus 6 822 Sirijos pasus paaiškėjo, jog tik 8 proc. jų yra suklastoti.

„Die Linke“ deputatė Ulla Jelpke (Ula Jelpkė) kritikavo ankstesnius Th.de Maiziere'o pareiškimus, sakydama: „Užuot žvelgęs į krištolo rutulį ... ministras turėtų remtis faktais ir tikrove.“

Dauguma pabėgėlių, atvykstančių į Europą per Turkiją ir Balkanus, stengiasi pasiekti Vokietiją. Berlynas prognozuoja, kad šiemet į šalį atvykusių pabėgėlių ir migrantų skaičius viršys milijoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LLL

LLL portretas
Vokiečiai nenorėjo leisti Baltijos šalių piliečiams pasiekusiems nepriklausomybę, dirbti laisvai Vokietijoje, tai dabar laisvai ir išskėstomis rankomis priima arabus. Turės smagias pasekmes, tačiau tai jų reikalas. Sėkmės.

netaukškit niekų

netaukškit niekų portretas
niekas nepatikės, jie visi su suklastotais pasais, bet tai yra Vokietijos ir Merkel reikalas.jau seniai pastebėta, kad nusikaltimą padarius tiems atvykėliams, visos žiniasklaidos priemonės tyli, kai kažką panašaus padaro vietiniai ar tikrieji europiečiai, riksmas nenutyla mėnesiais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių