Į PSO vadovo postą pretenduoja šeši kandidatai

  • Teksto dydis:

Dėl Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovo posto varžosi šeši kandidatai, tarp jų Etiopijos užsienio reikalų ministras, kuris būtų pirmas Afrikos šalių atstovas šiame poste, penktadienį pranešė Jungtinių Tautų agentūra.

Iki ketvirtadienio pabaigos 194 PSO priklausančios valstybės galėjo siūlyti kandidatus, kurie liepą galėtų pakeisti 11 metų organizacijai vadovavusią generalinę direktorę Margaret Chan (Margaret Čan).

Tarp kandidatų į jos vietą yra Etiopijos užsienio reikalų ministras Tedrosas Adhanomas, kurį vienbalsiai palaiko Afrikos Sąjungos valstybės.

Garsus maliariją tyrinėjęs mokslininkas ir buvęs Etiopijos sveikatos ministras yra vienas pirmųjų, kurių pavardė atsidūrė kandidatų sąraše. Jo varžovai bus Prancūzijos, Italijos, Pakistano, Britanijos ir Vengrijos siūlomi kandidatai.

Prancūzija į M.Chan vietą siūlo buvusį sveikatos ministrą Philippe'ą Douste-Blazy (Filipą Dustą-Blazi), o Pakistanas joje mato savo buvusią sveikatos ministrą Sania Nishtar (Sania Ništar), kuri yra viena iš dviejų moterų kandidatų sąraše.

Kita kandidatė - Flavia Bustreo (Flavija Bustreo), dabartinė PSO generalinės direktorės pavaduotoja šeimos, moterų ir vaikų sveikatos reikalams. Ją palaiko Italija.

Britanija siūlo Davidą Nabarro (Deividą Nabarą), dar vieną dabartinį PSO pareigūnų, kuris daug prisidėjo prie JT kovos su Ebolos epidemija vakarinėje Afrikoje 2014 metais.

Vengrija iškėlė savo buvusio sveikatos ministro Mikloso Szocska (Miklošo Sočkos) kandidatūrą.

PSO pranešė, kad trys iš šešių kandidatų bus pristatyti gegužės mėnesį įvyksiančiai kasmetinei Pasaulio sveikatos asamblėjai, kuri išrinks naują organizacijos vadovą.

Naujasis PSO generalinis direktorius darbą pradės nuo liepos 1 dienos.


Šiame straipsnyje: Margaret ChanPSOkandidatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių