Į korupcijos skandalą įsivėlęs I. Rimševičius sugrįžo į Latvijos banko vadovo postą

  • Teksto dydis:

Latvijos centrinio banko prezidentas, į korupcijos skandalą įsivėlęs Ilmaras Rimševičius trečiadienį grįžo į darbą, pranešė banko atstovas spaudai Janis Silakalnis.

Kaip jau buvo skelbta, Europos Teisingumo Teismas (ETT) antradienį I. Rimševičiaus nušalinimą nuo Latvijos banko vadovo posto pripažino neteisėtu.

Tokį sprendimą ETT priėmė konstatavęs, jog Latvija nesugebėjo pateikti I. Rimševičiui inkriminuojamų nusikaltinimų – kyšininkavimo ir prekybos poveikiu – pagrįstumo įrodymų.

Po šios ETT nutarties paskelbimo Latvijos generalinis prokuroras Erikas Kalnmeieras pareiškė, jog I. Rimševičius gali nedelsdamas grįžti į darbą, o vyriausybės vadovas Krišjanis Karinis piktinosi tuo, kad I. Rimševičiaus byla per metus taip ir nepasiekė teismo.

„Mane neramina ne šis ETT sprendimas, o tai, kad ši byla per metus nuo šio skandalo pradžios taip ir nesiekė teismo“, – pabrėžė premjeras.

I. Rimševičius nuo pareigų Latvijos centriniame banke bei ECB Valdančiojoje taryboje Latvijos korupcijos prevencijos biuro sprendimu buvo nušalintas pernai vasarį, o birželį ilgamečiam Latvijos banko vadovui buvo pateikti kaltinimai paėmus 0,5 mln. eurų kyšį.

I. Rimševičius šiuos jam pateiktus kaltinimus kategoriškai neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių