Į „Batiuškos“ kėdę - 17 norinčių

Baltarusijos centrinė rinkimų komisija pirmadienį įregistravo 17 iniciatyvinių grupių kandidatų į šalies prezidentus iškėlimui remti, o dviejų pareiškėjų prašymai įregistruoti buvo atmesti.

CRK sprendime pažymima, kad įregistruotos dabartinio valstybės vadovo Aleksandro Lukašenkos, pilietinės kampanijos "Kalbėk tiesą!" lyderio Vladimiro Nekliajevo, pilietinės kampanijos "Europinė Baltarusija" lyderio Andrejaus Sanikovo ir Liberalų demokratų pirmininko Sergejaus Gaidukevičiaus iniciatyvinės grupės.

Be to, CRK įregistravo Jungtinės piliečių partijos pirmininko Jaroslavo Romančiuko, Baltarusijos žaliųjų partijos pirmininko pavaduotojo Jurijaus Gluškovo ir juriskonsulto Aleksejaus Michalevičiaus iniciatyvines grupes.

Taip pat įregistruotos nepartinio privačios įmonės direktoriaus Dmitrijaus Uso, Baltarusijos liaudies fronto partijos nario Grigorijaus Kozyrevo, steigiamos Baltarusijos krikščionių demokratų partijos vieno pirmininkų Vitalijaus Rymaševskio iniciatyvinės grupės.

Be to, įregistruotos Baltarusijos socialdemokratų partijos kūrimo organizacinio komiteto pirmininko Nikolajaus Statkevičiaus, bedarbio Sergejaus Ivanovo, fiziko Ivano Kulikovo, pensininko Piotro Borisovo, individualaus verslininko Vladimiro Provalskio ir Vitebsko vaisių ir daržovių fabriko darbuotojo Sergejaus Ryžovo iniciatyvinės grupės.

Rugsėjo 20 dieną CRK įregistravo Mažo ir vidutinio verslo asociacijos tarybos pirmininko Viktoro Tereščenkos iniciatyvinę grupę.

Baltarusijos CRK pirmadienį atsisakė patenkinti sanitarės iš Gomelio srities Natalijos Starikovos ir bedarbio Iljos Dobrotvoro prašymus įregistruoti iniciatyvines grupes rinkti parašams jų iškėlimui kandidatu į prezidentus remti.

Iniciatyvinių grupių registracija turi baigtis rugsėjo 30 dieną.

Kad būtų galima iškelti kandidatą į prezidentus, būtina surinkti ne mažiau kaip 100 tūkst. parašų. Parašų asmenims, siūlomiems iškelti kandidatais į prezidentus, remti rinkimas vyks nuo rugsėjo 30 dienos iki spalio 29 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių