Honkonge protestuotojai surengė sarkastiškas „krūtų eitynes“

  • Teksto dydis:

Honkonge dešimtys aktyvistų, tarp jų liemenėles užsidėjusių vyrų, sekmadienį surengė protestą dėl teismo sprendimo vienai moteriai, kuri neva kaip ginklą prieš policijos pareigūną panaudojo savo krūtį, skirti 3,5 mėnesio areštą.

Apie 100 žmonių susirinko į sarkastiškas „krūtų eitynes“ prie policijos būstinės Vančajaus rajone. Vieni dalyviai laikė liemenėles, o kiti buvo jas užsidėjęs virš kitų drabužių.

„Geriau pasisaugokit, nes vieną dieną policija gali apkaltinti mus užpuolus juos peniu arba sėdmenimis“, – vienas pusnuogis aktyvistas, užsidėjęs juodą liemenėlę, sakė miniai.

66 metų pensininkas Jamesas Honas (Džeimsas Honas), buvęs mokytojas, dėvėjo rožinę liemenėlę ant baltų marškinėlių.

„Liemenėlę užsidėjau pirmąkart per savo gyvenimą, – jis sakė naujienų agentūrai AFP. – Panaudojome šį gana keistą būdą, kad pasakytume pasauliui, kaip visa tai absurdiška.“

Minia skandavo „Krūtys nėra ginklais – grąžinkit laisvę mūsų krūtims“, taip pat „Gėda policijai“, o vienas atstovas įteikė peticiją policijos pareigūnui.

30-metė Ng Lai-ying (Ng Lajing) ketvirtadienį buvo nuteista dėl „policijos pareigūno užpuolimo“ per kovą vykusį chaotišką protestą prieš prekiautojus, atvykstančius į Honkongą iš kitų Kinijos regionų.

Ta moteris buvo pripažinta kalta, kad trenkė krūtimi į ranką policijos vyriausiajam inspektoriui Chan Ka-po (Čan Kapo). Ji buvo paleista už užstatą, kol bus nagrinėjama apeliacija.

„Nutartis yra absurdiška. Kaip krūtys gali būti ginklas? Pykstame, bet taip pat bijome, kad ši precedentas suvaržys moterų teises dalyvauti protestuose“, – sakė judėjimo „Honkongo moterų koalicija už lygias galimybes“ aktyvistė Ng Cheuk-ling (Ng Čukling) sakė AFP.

„Policija turi peržiūrėti savo taisykles, kaip elgtis su protestuotojomis“, – pridūrė ji.

Ng Lai-ying anksčiau sakė teismui, kad iš baimės sušuko „Nepadorus užpuolimas!“ tuojau po to, kai vyriausiojo inspektoriaus Chan Kapo ranka atsirėmė į jos kairiąją krūtį, kai pareigūnas nesėkmingai mėgino sugriebti jos rankinės diržą, nurodė dienraštis „South China Morning Post“.

Tačiau teisėjas Michaelas Chan Pik-kiu (Maiklas Čan Pikiu) sakė, kad ta protestuotoja „pasinaudojo savo moteriška tapatybe, kad išpūstų kaltinimus, esą pareigūnas ją grabaliojo“.

Anot teisėjo, kaip anksčiau nurodė laikraštis, toks elgesys buvo piktavališkas ir pakenkė pareigūno reputacijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių