H.Chavezas atidengė timatį S.Bolivaro atvaizdą

Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas atidengė trimatį Simono Bolivaro atvaizdą, pagrįstą duomenimis, gautais prieš dvejus metus ekshumavus šio Pietų Amerikos nepriklausomybės didvyrio palaikus siekiant išsiaiškinti, ar jis buvo nužudytas.

„Valio Bolivarui! Tai - jo veidas“, - paskelbė H.Chavezas, pristatydamas prezidento rūmuose daugiau kaip metro aukščio portretą per ceremoniją, skirtą antradienį minėtoms S.Bolivaro 229-osioms gimimo metinėms.

Vyro tamsiais plaukais veidas su tankiomis žandenomis, blyškia oda ir akmenine išraiška buvo atkurtas naudojant kompiuterines programas ir yra panašus į portretus, tapytus šio didvyrio laikais (1783-1830).

Antropologė Lourdes Perez paaiškino, kad S.Bolivaro kaukolės tomografija parodė „tikrąjį išvaduotojo veidą moksliniu požiūriu“.

H.Chavezas seniai garbina S.Bolivarą, net pervadino savo šalį Venesuelos Bolivaro Respublika. Jo paties revoliucinę retoriką įkvėpė S.Bolivaro kampanija ispanų kolonizatorių jungui nusikratyti.

2010-ųjų liepą, H.Chavezas įsakė iškasti S.Bolivaro palaikus, įsitikinti, ar jie yra jo ir nustatyti jo mirties Santa Martoje, Kolumbijoje, 1830 metais priežastis.

H.Chavezas įsitikinęs, jog S.Bolivaras nemirė nuo tuberkuliozės, kaip sako istorikai, o buvo nunuodytas

Vyriausybės remiamais mokslo tyrimais jau įrodyta, jog tirti palaikai yra autentiški; H.Chavezas dar nurodė, jog dar tebesitęsiant tyrimams, jau aišku, kad S.Bolivaro palaikuose neaptikta „jokių tuberkuliozės pėdsakų“.

Palaikai nuo 2011-ųjų gruodžio laikomi skaidrioje urnoje; ketinama išstatyti juos plačiajai visuomenei raudonmedžio karste, papuoštame Venesuelos perlais, deimantais ir auksu.

Karstas bus laikomas naujame mauzoliejuje, kurio atidarymą norima surengti jau artimiausiomis dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pavadinime

Pavadinime portretas
yra klaida.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių