Du teisėjai užblokavo naujausią D. Trumpo draudimą

  • Teksto dydis:

Havajų ir Merilando teismai antradienį blokavo naujausią prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracijos draudimą atvykti į šalį kai kurių valstybių piliečiams.

Draudimas buvo blokuotas likus kelioms valandoms iki jo įsigaliojimo.

Federalinis teisėjas Derrickas Watsonas (Derikas Votsonas) antradienį patenkino Havajų valstijos prašymą laikinai blokuoti federalinės vyriausybės įsaką, turėjusį įsigalioti trečiadienį vidurnaktį JAV Rytų pakrantės (7 val. Lietuvos) laiku.

D.Trumpo administracijos naujausi suvaržymai nukreipti prieš Čado, Irano, Libijos, Šiaurės Korėjos Somalio, Sirijos ir Jemeno piliečius, taip pat kai kuriuos Venesuelos vyriausybės pareigūnus bei jų artimuosius.

Havajų valstija tvirtina, kad naujausiu draudimu tęsiamas prezidento D.Trumpo „pažadas neįsileisti į Jungtines Valstijas musulmonų“.

Kituose teismuose šiuo metu svarstoma virtinė skundų dėl šios Baltųjų rūmų politikos.

Merilande Amerikos pilietinių laisvių sąjunga (American Civil Liberties Union, ACLU) ir kitos organizacijos siekia blokuoti vizų ir įvažiavimo į šalį apribojimus, numatytus naujausiame prezidento nutarime.

JAV apygardos teisėjas Theodore'as Chuangas (Teodoras Čuangas) vėlyvą antradienį paskelbė preliminarų įsakymą, blokuojantį tą draudimą, taikytiną Čado, Irano, Libijos, Šiaurės Korėjos Somalio, Sirijos ir Jemeno piliečiams, taip pat kai kuriems Venesuelos vyriausybės pareigūnams bei jų artimiesiems.

Federalinės vyriausybės įsakas turėjo įsigalioti trečiadienį vidurnaktį JAV Rytų pakrantės (7 val. Lietuvos) laiku.

Th. Chuangas savo ruožtu teigė, kad JAV administracija „nepademonstravo, kad nacionalinio saugumo negalima užtikrinti be precedento neturinčio kelionių draudimo aštuonioms šalims“. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių