H. Van Rompuy: Estija rodo pavyzdį kaip įveikti krizę

Estijos pavyzdys įkvepia ir rodo, kaip įveikti krizę, pareiškė antradienį ES Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompuy per spaudos konferenciją Taline.

Susitikime su Estijos ministru pirmininku Andrusu Ansipu kalbėta apie energetikos, ES skaitmeninės programos ir Rytų Partnerystės reikalus. „Mūsų požiūriai visais šiais klausimais yra artimi“, - pasakė H.Van Rompuy.

Jis paminėjo Estiją valstybe, rodančia gerą pavyzdį kaip tvarkytis krizės atveju. „Kai prasidėjo krizė, Estija buvo viena iš labiausiai krizės paveiktų šalių. Nuo to laiko jūs pasiekėte įspūdingą atsigavimą, - sakė jis. - Jūs ne tik atstatėte augimą, jūs sumažinote ir nedarbą“.

Todėl, anot jo, Estija įkvepia kitas valstybes įveikti ekonominę krizę.

Pasak H.Van Rompuy, 2012 metais krizė pasiekė persilaužimo tašką ir euro zonoje krizės nebėra. Tačiau nei ES narės, nei pati Europos Sąjunga, nei euro zona neturėtų nusiraminti. „Kelio atgal nėra“, - pabrėžė jis.

„Turime gerai įsisąmoninti, kad ekonomika reaguoja vėluodama. Kai finansinis stabilumas sugrįžta, dar turi praeiti kažkiek laiko, kol tai atsilieps didesniu pasitikėjimu, investicijomis ir augimu“, - kalbėjo H.Van Rompuy ir pridūrė, kad vėl prasidėjus augimui, reikia laiko teigiamam jo poveikiui užimtumui pasireikšti.

Estijos ministras pirmininkas Andrus Ansipas pasidžiaugė, kad ES Vadovų Tarybos pritartas ilgametis ES biudžetas yra „puikus Europos Sąjungai ir tikrai geras biudžetas Estijai“.


Šiame straipsnyje: Hermanas Van RompuyEstijakrizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių