H. Mubarakas nuteistas trejus metus kalėti už korupciją

Egipto teismas šeštadienį skyrė nuverstam prezidentui Hosni Mubarakui (Hosniui Mubarakui) ir jo dviem sūnums iki trejų metų laisvės atėmimo pakartotinai išnagrinėtoje byloje dėl lėšų grobstymo.

H.Mubarakas ir jo sūnūs Alaa (Alaatas) bei Gamalas sėdėjo teisiamųjų narve, vilkėdami kostiumus ir užsidėję akinius nuo saulės. H.Mubarako advokatai dar gali mėginti apskųsti nutartį.

Jie jau anksčiau buvo nuteisti kalėti trejus metus pagal tuos pačius kaltinimus, bet apeliacinis teismas panaikino ankstesnę nutartį.

Kol kas nežinoma, ar į bausmę bus įskaičiuotas laikas, kurį nuteistieji jau praleido kalėjime. Visi trys buvo suimti 2011 metais, praėjus keliems mėnesiams po H.Mubarako suėmimo per 18 dienų trukusį liaudies sukilimą po tris dešimtmečius trukusio jo valdymo.

H.Mubarakas pamojavo savo šalininkams teismo salėje prieš teisėjui perskaitant nuosprendį.

Buvusiam prezidentui ir jo sūnums skirta ir 125 mln. Egipto svarų (14,9 mln. eurų) bauda. Jie kaltinti pasisavinę tokią sumą iš fondų, kurių lėšos turėjo būti naudojamos prezidento rezidencijos išlaikymui.

H.Mubarakui, kuriam šį mėnesį sukako 87 metai, buvo panaikinti kaltinimai kitoje byloje dėl protestuotojų žūties per sukilimą 2011 metų sausį ir vasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių