H. Clinton stengiasi suvaldyti atnaujintą elektroninių laiškų skandalą

  • Teksto dydis:

Hillary Clinton (Hilari Klinton) savaitgalį skyrė pastangoms suvaldyti žalą, kurią daro jos rinkimų kampanijai Federalinio tyrimų biuro sprendimas vėl tirti jos elektroninių laiškų peripetijas.

Tuo tarpu respublikonas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) aplankė virtinę vakarinių valstijų, įtemptai rinkimų kovai artėjant prie kulminacijos.

Likus devynioms dienoms iki prezidento rinkimų, 69-erių metų buvusi valstybės sekretorė aktyviai agitavo Floridoje – vienoje iš vadinamųjų svyruojančių valstijų, kurioje apsilankė airių alinėje, afroamerikiečių baptistų bažnyčioje, afroamerikiečių virtuvės restorane, išankstinio balsavimo vietoje ir rinkimams skirtame renginyje gėjų naktiniame klube. 

Dvi dienas trukusios darbinės viešnagės Kalifornijoje metu H. Clinton aktyviai ragino rinkėjus dalyvauti išankstiniame balsavime. Jos duomenimis, balsuoti užsiregistravo rekordinis skaičius amerikiečių – 200 mln. rinkėjų, iš kurių 20 mln. jau pareiškė savo valią. 

Tačiau penktadienį H. Clinton kampaniją supurtė FTB vadovo Jameso Comey (Džeimso Komio) paskelbtas pareiškimas, kad jo agentai tikrina neseniai aptiktą naują pluoštą buvusios valstybės sekretorės elektroninių laiškų. Ši žinia vėl atkreipė dėmesį į problemą, kurią H. Clinton tikėjosi palikti praeityje.   

Reaguodama į atsinaujinusį skandalą, demokratė piktai užsipuolė J. Comey, pareiškusi, kad jo pareiškimas kelia „didžiulį susirūpinimą“. Ji tai pat ėmėsi dar aktyviau raginti savo šalininkus eiti balsuoti ir pavadino D. Trumpą netinkamu asmeniu vadovauti šaliai, panaudodama prieš respublikoną jo paties ginklą.  

„Kai patiri nokdauną, svarbu, ar gali vėl atsistoti“, – sakė H. Clinton susitikime su LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualių ir translyčių asmenų bendruomenės) nariais sausakimšame gėjų naktiniame klube Vilton Manorse, šalia Fort Loderdeilio.

„Kalbant apie Donaldą, Donaldas visada yra pirmoje vietoje, visi kiti – paskutinėje. Jis piktnaudžiauja savo galia, jis apeina sistemą ir nesuka galvos, kas dėl to lieka kaltas“, – sakė ji.

Prielaidos, esą H. Clinton sukėlė pavojų Jungtinėms Valstijoms, kai eidama valstybės sekretorės pareigas tarnybos reikalais naudojosi privačiu elektroninio pašto serveriu, penktadienį vėl atsidūrė dėmesio centre, J. Comey paskelbus, kad FTB atnaujino šio reikalo tyrimą, remdamasis pluoštu naujų elektroninių laiškų, apie kuriuos anksčiau nežinota. 

D. Trumpui, patekusiam į smarkią kritikos ugnį dėl nederamo seksualinio elgesio, kuriuo jį kaltina 12 moterų, J. Comey paskelbta žinia tapo puikia proga pamėginti sumažinti atsilikimą nuo H. Clinton viešosios nuomonės apklausose.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių