H. Clinton ragina nesiųsti JAV karių į Siriją ir Iraką

  • Teksto dydis:

JAV prezidento rinkimų favoritė demokratų stovykloje Hillary Clinton (Hilari Klinton) pirmadienį pareiškė, kad pasiūlymai pasiųsti Amerikos kovines pajėgas į Siriją ir Iraką kautis su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS) yra nesvarstytini.

„Šiuo metu negaliu įsivaizduoti jokių aplinkybių, dėl kurių sutikčiau tai padaryti, nes galvoju, kad geriausias būdas įveikti ISIS (IS), kaip jau sakiau, – (smogti) iš oro, kur mes vadovaujame, ant žemės – kur mes atveriame galimybę, įgaliname, mokome, aprūpiname (vietos pajėgas), ir kibernetinėje erdvėje – kur, neužmirškite, jie (džihadistai) yra grėsmingi priešininkai“, – sakė H.Clinton, duodama interviu televizijai CBS, kuris visas bus paskelbtas antradienį.

Prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) praeitą mėnesį leido pasiųsti į Sirijos šiaurinį regioną ne daugiau negu 50 specialiųjų pajėgų karių, kurie atliks nekovinį patariamąjį vaidmenį, padėdami koordinuoti vietos antžeminių pajėgų ir JAV vadovaujamos tarptautinės koalicijos pastangas.

„Sutinku su prezidento pozicija, kad mes nesiunčiame Amerikos kovinių dalinių atgal į Siriją arba Iraką“, – sakė H.Clinton.

„Mes to neketinam daryti“, – pridūrė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių