H. Clinton nesureikšmina viceprezidento ambicijų užimti Baltuosius rūmus

  • Teksto dydis:

Buvusios JAV pirmosios ponios Hillary Clinton (Hilari Kinton) prezidento rinkimų kampanijos aukšto rango darbuotoja sekmadienį sakė, kad jos komanda nesureikšmina žinios, jog dabartinis viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) rimtai svarsto galimybes siekti užimti Baltuosius rūmus.

„Leisime jam apsispręsti“, – naujienų televizijai CNN sakė H.Clinton kampanijos atstovė Jennifer Palmieri (Dženifer Palmjeri).

„Kad ir kaip būtų sunku užsitikrinti Demokratų (partijos) paskyrimą, yra kaip yra. Mes neturime iliuzijų. Niekada negalvojome, kad tai bus lengva“, – pridūrė J.Palmieri.

Kai šeštadienį vakare buvo paskelbta žinia, kad J.Bidenas svarsto galimybę kandidatuoti į prezidento postą, JAV politikos ekspertai ir patys politikai, įskaitant kai kuriuos pasiskelbusius pretendentus, svarstė, ar viceprezidentui pavyktų įtikinti Demokratų partiją pasirinkti savo kandidatu jį, o ne H.Clinton, daugelio laikomą kampanijos favorite.

Vienas dienraščio „The New York Times“ skiltininkas sekmadienį rašė, kad gegužę miręs J.Bideno sūnus Beau Bidenas (Bo Baidenas) prieš mirtį ragino tėvą siekti tapti JAV prezidentu.

Į šį postą pretenduojančių respublikonų stovyklos lyderis Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) sekmadienį irgi pakomentavo J.Bideno galimybes.

„Manau, kad Bidenas gali turėti gerą galimybę dabar ją įveikti“, – D.Trumpas sakė televizijai CBS.

Skandalas, kilęs paaiškėjus, kad H.Clinton naudojosi privačiu elektroninio pašto serveriu Valstybės departamento reikalams tvarkyti, galėjo nusmukdyti šios politikės reputaciją kai kurių rinkėjų akyse – bent jau laikinai.

„Manau, elektroninio pašto skandalas taps triuškinamu smūgiu Hillary“, – sakė D.Trumpas, tęsdamas savo žygį po įvairias televizijos politinių pokalbių laidas.

72 metų J.Bidenas anksčiau dukart nesėkmingai siekė užimti Baltuosius rūmus, bet žiniasklaidos pranešimuose nurodoma, kad jis dabar tvirtina esantis geriau pasiruošęs tapti prezidentu negu kada nors anksčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių