Gyvenimu patenkinti mažiau nei trečdalis rusų

  • Teksto dydis:

Gyvenimu patenkinti tik 32 proc. Rusijos gyventojų, rodo Pasaulio banko bei Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko užsakymu atliktų naujausių sociologinių tyrimų rezultatai, rašo „Deutsche Welle“.

Dviejų tarptautinių finansų institucijų bendro projekto „Gyvenimas pereinamuoju laikotarpiu“ ataskaita rodo, kad nuo 2010-ųjų šis rodiklis krito daugiau nei 10 procentinių punktų.

Tik 15 proc. respondentų tvirtino, kad jų gyvenimas per pastaruosius ketverius metus pagerėjo. 2010-aisiais taip teigiančiųjų dalis buvo dukart didesnė – 30 proc.

Vos 9 proc. apklausoje dalyvavusiųjų teigė esantys tikri, jog dabar ekonominė padėtis šalyje yra geresnė nei prieš ketverius metus. 2010 metais taip manančiųjų dalis buvo triskart didesnė – 27 proci.

22 proc. šiemet atliktos apklausos dalyvių tvirtino, kad politinė padėtis šalyje per pastaruosius ketverius metus pagerėjo, o korupcijos sumažėjimą per šį laikotarpį įžvelgusiųjų buvo dar mažiau – 13 proc.

Daugiau kaip trečdalis respondentų pripažino esantys autoritarinio valstybės valdymo, o beveik pusė – planinės ekonomikos šalininkai.

Tokius pat sociologinius tyrimus Pasaulio banko bei Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas rengė 2006 ir 2010 metais. Jie buvo atliekami Rusijoje ir dar 33-ose valstybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių