Gvatemalos prezidentas nepritarė: generolo laipsnis Jėzaus statulai suteiktas nebus

  • Teksto dydis:

Gvatemaliečių branginamai Jėzaus statulai galbūt vos nebuvo suteiktas Gvatemalos armijos generolo laipsnis, bet įsikišo Bažnyčia bei prezidentas, šeštadienį sakė pareigūnai.

Gailestingumo Jėzaus (Jesus de la Merced) statula pagal šimtmečius gyvuojančias tradicijas, kurias atnešė buvusi kolonijinė valdytoja Ispanija, prieš Velykas yra nešiojama sostinės gatvėmis.

Vietos parapijos, kurios bažnyčioje yra saugoma šį statula, kunigas Orlando Aguilaras (Orlandas Agilaras) per Kūčių mišias sakė, kad sausio 3 dieną statulai bus suteiktas Gvatemalos armijos generolo laipsnis.

Daug kas vietos žiniasklaidoje pasigavo šį gandą ir spėjo, kad laipsnis bus suteiktas prieš statulos palaiminimo 300-ąsias metines, kurios bus minimos 2017 metais.

Tačiau sostinės vyskupas pasipiktino.

„Broliai ir seserys, kaip sakiau ir daug kartų kartojau, niekas su manimi nesitarė dėl Gailestingumo Jėzaus paaukštinimo iki armijos generolo rango“, – „Twitter“ parašė arkivyskupas Oscaras Vianas (Oskaras Vianas).

Tai būtų ne pirmas karinis paaukštinimas šiai statulai – per choleros protrūkius 19-ajame amžiuje tuometinis prezidentas Rafaelis Carrera (Rafaelis Karera,1854-1865) suteikė jai pulkininko laipsnį ir ji buvo vežiojama po Gvatemalą taip bandant įveikti cholerą.

Prezidentas Alejandro Maldonado (Alechandras Maldonadas) sakė, kad nepritarė generolo laipsnio suteikimui statulai.

„Kaip vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas nesiekiau suteikti šio simbolinio rango šiam religiniam simboliui“, – sakė jis ir pabrėžė, kad niekada nepasirašytų tokio dalyko be Katalikų Bažnyčios vadovų pritarimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių