Gruzijos milijardierius gavo pylos: milžinišką medį perkėlė į savo parką

  • Teksto dydis:

Gruzijos ekscentriškasis verslo magnatas ir buvęs šalies premjeras Bidzina Ivanišvilis sulaukė aplinkosaugininkų kritikos už tai, kad iškasė retą milžinišką medį ir laivu perkėlė jį į savo privatų parką.

Šis netikėtas medžio persodinimas yra naujausias akibrokštas milijardieriaus, kuris vis stebina šią nedidelę šalį savo neįkainojama meno kolekcija, savo futuristiniais sostinės panoramoje išsiskiriančias rūmais ir privačiu zoologijos sodu.

Gruzijos interneto vartotojai išplatino vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip pirmadienį 650 tonų sveriantis tulpmedis buvo plukdomas Juodosios jūros pakrante iki B.Ivanišvili valdų, kuriose buvo persodintas.

Vakarų Gruzijoje esančio Cichisdzirio miestelio (19 km šiauriau Batumio), kuriame iki praėjusios savaitės augo šis medis, gyventojai surengė protestą.

Aplinkosaugininkai kaltino B.Ivanišvilį dėl didelės žalos ekosistemai, kuri buvo padaryta iškasant šį medį, ir išreiškė būgštavimus, kad persodintas augalas gali nebeišgyventi.

„Gruzijoje yra vos kelios dešimtys tulpmedžių, ir šis didingas 135 metų senumo medis neturi nė mažiausios galimybes išgyventi persodintas“, – sakė aplinkos apsaugos grupės „Guerilla Gardeners“ aktyvistė Nata Peradzė naujienų agentūrai AFP.

„Svarbiausia, jo iškasimo darbai rimtai apgadino unikalią florą medžio augimo vietoje“, – pridūrė ji.

Tuo metu B.Ivanišvilis gynė savo sumanymą ir pareiškė, kad „medį įsigijo legaliai“.

„Milžiniški medžiai yra mano hobis. Aš kuriu parką, kur, manau, jis tinka“, – sakė jis interviu televizijai.

Jogą praktikuojantis milijardierius į valdžios viršūnę iškilo iš baisaus skurdo. Iki 2011 metų, kai jis atėjo į Gruzijos politikos areną, nedaug kas žinojo, kaip jis atrodo. O jau kitais metais B.Ivanišvilis išstūmė iš valdžios, kaip atrodė, nenugalimą tuometinę valdančiąją buvusio prezidento Michailo Saakašvilio partiją.

2013 metais jis atsistatydino iš ministro pirmininko pareigų ir pasitraukė į savo garsiuosius rūmus ant vienos iš Tbilisio kalvų, kuriuose įrengtas akvariumas su rykliais.

Tačiau manoma, kad jis iki šiol yra įtakingas asmuo Gruzijos politikoje.

Vienoje iš jo vilų, esančių Gruzijos Juodosios jūros pakrantėje, B.Ivanišvilis laiko savo egzotiškų gyvūnų kolekciją, kurioje yra zebrų, kengūrų ir pingvinų.

Nuotrauką galite pamatyti čia.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Malinauskas

Malinauskas portretas
O jus lituwiai knisates prie mano menko namuko!!:) Paziurekit i gruzija
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių