Gruzijos eksprezidento M. Saakšvilio šalininkai kuria naują opozicinį judėjimą

  • Teksto dydis:

Kelių Gruzijos opozicinių partijų lyderiai pirmadienį paskelbė steigiantys naują opozicinį judėjimą „Atviroji platforma“.

Tai jie pranešė sugrįžę iš Amsterdamo, kur susitiko su buvusiu Gruzijos prezidentu Michailu Saakašviliu.

„Visi blaiviai mąstantys piliečiai įsitikinę, kad dabartinę valdžią būtina keisti. Šiuo tikslu būtina, kad visa opozicija susivienytų. Esu tikras, kad kartu su M. Saakašviliu mes davėme pradžią šiam vienijimuisi“, – pirmadienį sakė iš Amsterdamo sugrįžęs vienas iš  opozicinės partijos „Vieningasis nacionalinis judėjimas“ lyderių Nika Melija. 

Pasak jo, įsteigtas opozicinis judėjimas savo svarbiausiu uždaviniu laiko bendro opozicijos kandidato iškėlimą rudenį vyksiančiuose Gruzijos prezidento rinkimuose.

Savo ruožtu M. Saakašvilis sekmadienį Amsterdame atmetė galimybę kelti savo kandidatūrą Gruzijos prezidento rinkimuose.

„Nepretenduoju į jokius postus Gruzijoje. Man svarbu, kad Gruzijos žmonės būtų išvaduoti nuo oligarchinio valdymo ir šalis toliau eitų demokratinės raidos keliu“, – sakė M. Saakašvilis.

Gruzijos ekspertai tvirtina, kad M. Saakšvilis ne tik negali kandidatuoti prezidento rinkimuose, bet ir neturi teisės dalyvauti šalies politiniame gyvenime, nes prieš trejus metus neteko Gruzijos pilietybės – tai nutiko  jam tapus Ukrainos piliečiu.

Šiuo metu M. Saakašvilis neturi jokios valstybės pilietybės.


Šiame straipsnyje: Michailas SaakašvilisGruzija

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Gruzijos kalnai naują Staliną pagimdė...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių