„Greenpeace“ aktyvistas prie Eifelio bokšto protestuoja prieš Rusiją

Paryžiuje vienas aplinkosaugos judėjimo „Greenpeace“ veikėjas iš Eifelio bokšto antrojo aukšto nuleido palapinę, kurioje protestavo prieš Rusijos teisėsaugininkus, suėmusius Arktyje 30 „Greenpeace“ aktyvistų.

Jis dar išskleidė plakatą su šūkiais: „Free the Arctic 30“ (Paleiskite į laisvę 30 Arktyje protestavusiųjų) ir „Militants in prison, climate in danger“ (Kovotojai kalėjime, klimatas pavojuje).

Dėl šios akcijos Prancūzijos paminklo administracija buvo priversta šį rytą uždaryti Eifelio bokštą lankytojams.

Rugsėjo 19 dieną Pečioros jūroje Rusijos pasieniečiai sulaikė 30 ledlaužio „Arctic Sunrise“ įgulos narių, kurie mėgino surengti protesto akciją prieš naudingųjų iškasenų gavybą Arktyje ir kurių du mėgino išsilaipinti naftos gręžimo platformoje. Rugsėjo 24 dieną sulaikytas ledlaužis buvo parvilktas į Murmansko uostą. Sulaikytieji buvo apkaltinti piratavimu, bet vėliau kaltinimas perkvalifikuotas į chuliganizmą.

„Mes siunčiame žinią Prancūzijos vyriausybei, kad padarytų viską 28 aktyvistams ir dviem žurnalistams išlaisvinti“, – sakė agentūrai AFP Cyrille'as Cormieras (Sirilas Kormjė), vienas „Greenpeace“ veikėjų.

„Ministras pirmininkas Jeanas-Marcas Ayrault (Žanas Markas Airo) kitą savaitę vyks į Rusiją. Mes prašome jo įtraukti šį reikalą į dienotvarkę“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
Gal tegu jie pas save pirma susitvarko,kiek neiveikiamu,nekontroliuojamu greziniu turi,kodel to grenpysiai nemato?

www

www portretas
ko noret juk bolsevizmas pas kaikuriuos rusus iauges i krauja kaip ir alkoholizmas tai moralei ir protui nelieka vietus lieka tik komunistinis gobsumas su kapitalizmo priemaisom.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių