Graikų įtūžį sukėlė valstybės ketinimas apmokestinti asilus

Dar vasarą kilo didelis sąmyšis sužinojus, kad valstybė, ieškodama papildomų pajamų, gali apmokestinti ir Graikijos asilus, kaip transporto priemones ir verslo objektus. Tai ypač populiarus gyvūnas Graikijos salose. Asilai mažesnėse salelėse yra naudojami kaip transporto priemonė, o kitose salose, ypač Santorinyje, kaip turizmo verslo dalis, nes asiliukais ir mulais turistams dažnai organizuojamos ekskursijos po vietines apylinkes.

Taip pat šie gyvūnai populiarūs kaip taksi ir yra neatsiejama žemės ūkio pagalbinė dalis. Kadangi įtūžę salų gyventojai ir senieji verslininkai pagrasino bado streiku, Graikijos vyriausybė atsisakė šios idėjos, praneša LRT RADIJAS, apžvelgdamas Graikijos verslo naujienas.

Geriausias ES viešbutis – Santorinyje

Geriausiu Europos Sąjungos viešbučiu 2015 m. „Europien Hospitality“ padovanojimuose buvo pripažintas viešbutis „Grace“ Santorinyje. „Europien Hospitality“ kasmet renkami geriausi Europos viešbučiai pagal įvairias kategorijas.

Laimėjusio viešbučio savininkai gali didžiuotis tuo, kad verslą šioje saloje pradėjo tik šiemet, bet iškart  buvo pripažinti kaip geriausi ES už teikiamas kokybiškas paslaugas ir išskirtinę viešbučio architektūrą. O „žaliausio viešbučio“ apdovanojimą gavo Rodos saloje įsikūręs „Amathus Beach Hotel“.

Graikijos keleivinio laivyno kompanija „Attica Group“, kuriai priklauso „Blue Star“ ir „Superfast Ferries“,  dar nesibaigus metams skaičiuoja 35 mln. eurų pelną. Su didesnėmis problemomis ši įmonė susidūrė vasarą, kai šalyje buvo apribotas pinigų išgryninimas ir uždaryti bankai, bet tai nesutrukdė šios įmonės verslui.

Šiais metais „Blue Star Ferries“ laivai plukdė daug daugiau klientų ir automobilių. Žinoma, prie to prisidėjo investicijos į šią kompaniją, kad laivai būtų atnaujinti ir modernizuoti  taip, kad būtų sunaudojama mažiau kuro. Taip pat „Attica Group“ plėsdamasi už šalies ribų  planuoja atidaryti maršrutus tarp JAV ir Graikijos.

IKEA klesti, vyno verslas nerimauja

Nepaisant kapitalo kontrolės, pirmalaikių rinkimų ir politinio nepastovumo šalyje, kas visiškai užslopino ekonomiką ir smulkųjį verslą, Graikijos IKEA, kuri priklauso graikui stambiajam verslininkui  Fourlisui, sugebėjo išlaikyti tokį patį pelną, kaip pernai. Žinoma, tokioms didelėms įmonėms, kaip IKEA, net ir krizės piko metu dėl didelio sukaupto kapitalo daug lengviau importuoti produkciją nei mažiems finansiškai išsekusiems verslams.

Reikia paminėti, kad Graikijoje įsikūrusi IKEA jau nuo 2013 m. prisideda prie labdaros akcijos „Džiaugsmo vaikų darželiai“ ir jau yra aprūpinusi 25 valstybinius vaikų darželius baldais bei kitomis priemonėmis maždaug už 200 tūkst. eurų.

Krizė gilėja, o graikiškas vynas gerėja – taip apie Graikijos vynus rašo vienas garsiausių vynų degustuotojų niujorkietis Alexanderis LaPrattas. Jis pripažino, kad graikiški vynai yra vieni geriausių Europoje, jei ne patys geriausi. Tai patvirtina ir padidėjusi šio vyno paklausa ir importas į JAV. Ypač  šis vyno specialistas siūlo pabandyti tokias vyno rūšis, kaip Santorinio „Moschofilero“, „Asyrtiko“, „Moschato“, „Agiorgitiko“.

Bet po tokios reklamos Graikijos vyndarių ir verslininkų laukia liūdnos naujienos, nes vyriausybė nusprendė apmokestinti ir vyną. Taip planuojama valstybės iždą papildyti 45 mln. eurų. Vynu besiverčiantys gamintojai, verslininkai ir restoranai baiminasi, kad taip sumažės šio tauriojo gėrimo paklausa ir, žinoma, pajamos. Didesnį nerimą jaučia patys graikai vartotojai, kurie piktinasi, kad iš jų taikomasi atimti paskutinį gyvenime likusį malonumą – maistą ir vyną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Tai bus apmokestinti dvikojai ar keturkojai asilai???Jeigu dvikojai,tai pinigų bus žymiai daugiau.

Idomu!!!

Idomu!!! portretas
Idomu, tie asilai dvikojai????Jei taip- tai teisingas sprendimas...

Dundukas

Dundukas portretas
Kur tai matyta-apmokestinti visus tautos gyventojus..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių