Graikijos visuomeninė televizija grįžta į eterį

  • Teksto dydis:

Graikijos visuomeninės televizijos signalas trečiadienį vėl buvo įjungtas, praėjus beveik mėnesiui po to, kai lėšų siekianti sutaupyti vyriausybė uždarė nacionalinį transliuotoją ERT.

Pagrindiniu skaitmeniniu kanalu, kuris anksčiau priklausė ERT, buvo transliuojamas paveikslėlis su užrašu "Graikijos visuomeninė televizija" (EDT), pasaulio gaublio atvaizdu ir spalvotomis bangomis.

"Tai pereinamoji faze. Labai greitai eteryje bus naujoji visuomeninės televizijos programa", - už visuomeninę televiziją atsakingas viceministras Pantelis Kapsis sakė privačiai televizijai "Mega".

Vyriausybė ketina transliuoti laikinąją programą iki rudens, kol į darbą bus priimta nauja transliuotojo komanda.

Vyriausybė išjungė ERT birželio 11-ąją, tvirtindama, kad istorinis transliuotojas yra beviltiškai neveiksmingas ir kasmet suryja iki 300 mln. eurų (per 1 mlrd. litų).

Uždarius ERT darbo neteko per 2,6 tūkst. žmonių.

Graikijos aukščiausiasis administracinis teismas vėliau nusprendė, kad valstybė turi teisę uždaryti ERT, tačiau įpareigojo vyriausybę kiek įmanoma greičiau atnaujinti vienokias ar kitokias viešąsias transliacijas.

ERT uždarymas sukėlė didelę politinę krizę ir viso nesužlugdė vyriausybės, kurią tarptautinės žiniasklaidos organizacijos kaltino autoritarizmu.

ERT darbuotojai nesutiko būti atleisti. Jie užėmė transliuotojo būstinę į šiaurę nuo Atėnų ir toliau rengė savavališkas transliacijas nuo birželio 11 dienos, padedant Europos transliuotojų sąjungai (EBU).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių