Graikijos premjerui – perspėjimas neardyti bendro ES fronto prieš Rusiją

  • Teksto dydis:

Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas (Martinas Šulcas) trečiadienį perspėjo naująjį kairiųjų pažiūrų Graikijos premjerą Aleksį Ciprą (Alexis Tsipras) nenusigręžti nuo Europos Sąjungos (ES) bendros pozicijos Rusijos atžvilgiu.

A.Cipras, kurio kairiųjų radikalų partija „Syriza“ savaitgalį laimėjo visuotinius rinkimus, trečiadienį sukėlė nerimą partneriams Europoje, sukritikavęs Bendrijos pareiškimą, kuriame Maskva perspėjama, kad jai gresia naujos sankcijos dėl vaidmens Ukrainos konflikte.

Graikijos premjero sprendimas susitikti su Rusijos ambasadoriumi anksčiau negu bet kuriuo kitu užsienio pareigūnu neliko nepastebėtas nei Briuselyje, nei Berlyne.

„Su nusiminimu pastebėjau, kad Graikija šiandien atitolo nuo bendros Europos Sąjungos pozicijos Rusijos atžvilgiu“, – sakė M.Schulzas Vokietijos transliuotojui ZDF.

„Negalima vienu metu reikalauti, kad Europa rodytų solidarumą su jūsų šalimi, kaip daro ponas Cipras, ir tuo pat metu savo pirmuoju oficialiu žingsniu nusigręžti nuo bendros Europos pozicijos“, – pabrėžė jis.

Be to, A.Cipras trečiadienį atvirai metė iššūkį tarptautiniams skolintojams, sustabdęs privatizacijos planus, kurie buvo parengti pagal Graikijai suteiktos finansinės pagalbos paketo sąlygas.

M.Schulzas, kuris yra Vokietijos valdančiajai koalicijai priklausančios Socialdemokratų partijos narys, ketvirtadienį susitiks su A.Cipru Atėnuose aptarti jo naujos vyriausybės, kategoriškai nusistačiusios prieš griežto taupymo politiką, programos ir pasiaiškinti, kaip Graikija ketina spręsti savo skolų problemas.

„Pasakysiu jam rytoj (ketvirtadienį), kad bet koks vienašališkas požiūris užsienio politikoje jam nepadės“, – perspėjo Europos Parlamento pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žmogus

Žmogus portretas
kuris prades spresti klausimą savo valstybes,savo žmonių naudai.Sveikinu,kad dar žemeje atsirado drąsių žmonių,neabejingų savo Tevynei ir tautai.Tai žmogus neparsidavęs nori rūpintis savo Tevyne.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių