Graikijos premjeras: liaudis pati nuspręs savo likimą

  • Teksto dydis:

Graikijos premjeras Aleksis Cipras (Alexis Tsipras) sekmadienį sakė, kad skolų prislėgta jo šalis yra pasiryžusi pati nuspręsti savo „likimą“ euro zonoje, piliečiams balsuojant paskubomis jo sušauktame referendume.

„Niekas negali ignoruoti liaudies, imančios savo likimą į savo rankas, pasiryžimo žinios“, – sakė jis, atidavęs savo balsą Atėnuose.

Balsą lemtingame plebiscite gali atiduoti beveik 10 mln. graikų.

A.Cipras sako, kad piliečių tartas „Ne“ sustiprintų vyriausybės pozicijas derantis su tarptautiniais skolintojais.

Tuo tarpu ES lyderiai tikina, jog „Taip“ stovyklos pergalė parodytų, kad Graikija norinti likti euro zonoje.

Graikijos finansų ministras sekmadienį pareiškė, kad šalyje šiandien vykstantis referendumas suteikia graikams galimybę nuspręsti dėl griežto taupymo „ultimatumo“, kurį jiems pateikė kitos 19 šalių valstybės.

Janis Varufakis (Yianis Varoufakis) sakė, kad euro zonos „didžiulės nesėkmės“ paskatino reikalauti dar griežtesnių taupymo priemonių, o todėl graikai turi patys išsakyti apie jas savo nuomonę.

Jis pridūrė, kad sekmadienio balsavimas „suteikia Europai viltį, kad bendroji valiuta ir demokratija gali koegzistuoti.“

J.Varufakis šias pastabas išsakė po to, kai kartu su savo 90 metų tėvu Giorgu (Giorgos) pabalsavo pietiniame Atėnų Faliro priemiestyje.

Tai yra pirmas referendumas Graikijoje nuo 1974 metų, kai graikai nubalsavo už monarchijos panaikinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodel nepasakei ?

  Kodel nepasakei ? portretas
Premjere.Tai ka darysi? kas maitins norincius gyventi is svetimu pinigu? Kodel zmonems nepasakei kas su jais bus.manau esi Putino klano narys.

Buga

Buga portretas
Nuo kada paisoma kazkokio Uzkalnio nuomone? Net keista, kad apie ji kazkas uzsimena... O Graikijos promaskvietiskus politikus-vyti pas savo seimininkus i maskolija... :D

NA NA

NA  NA portretas
deja lietuviams spręsti savo likimą , atėmė mūsų "išrinktieji " _______vieni mus pardavė sovietams ,kiti mus pardavė Briuseliui, dar iki dabar tęsiasi Lietuvos išvalstybinimas ,______vieni krausto į lietuvą savo ginkluotę ,kiti kontroliuoja lietuvos bankus ir ekonomiką ,mes esame niekas ,graikai nors ginasi ,o mus tiesiog nuvedė į skerdyklą be pasipriešinimo ,,,,,sėkmės ,jei mirti ,tai kovojant ,,,,,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių