Graikijos premjeras: graikų „Ne“ nereiškia santykių su Europa nutraukimo

  • Teksto dydis:

Graikijos ministras pirmininkas Aleksis Cipras (Alexis Tsipras) sekmadienį pareiškė, kad „Ne“ stovyklos pergalė referendume dėl šalies finansinio gelbėjimo sąlygų nereiškia, kad Atėnai krypsta pasitraukimo iš euro zonos link.

„Tai ne ryšių nutraukimo su Europa mandatas, bet mandatas, kuris sustiprina mūsų derybinę galią pasiekti gyvybingą susitarimą“, - sakė jis kreipdamasis per televiziją.

Rezultatas „labai apgailėtinas“

Graikijos „Ne“ stovyklos pergalė referendume dėl finansinio gelbėjimo sąlygų yra „labai apgailėtina“, sekmadienį pareiškė euro zonos finansų ministrų Eurogrupės vadovas Jeroenas Dijsselbloemas (Jerunas Deiselblumas).

„Atkreipiau dėmesį į graikų referendumo išdavas. Šis rezultatas yra labai apgailėtinas Graikijos ateičiai“, - savo pranešime nurodė Olandijos finansų ministras J.Dijssebloemas.

Viršūnių susitikimas įvyks antradienį

Euro zonos šalys antradienį surengs viršūnių susitikimą, kuriame aptars Graikijos referendumo rezultatus, pranešė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas po to, kai Vokietijos ir Prancūzijos lyderiai išreiškė ketinimą sušaukti tokį aukščiausio lygio pasitarimą.

„Šaukiu euro zonos viršūnių susitikimą antradienį vakare 18 val. (19 val. Lietuvos laiku) aptarti situacijos po referendumo Graikijoje“, - vėlai sekmadienį savo paskyroje „Twitter“ parašė D.Tuskas po to, kai tapo aišku, kad graikai svaria persvara atmetė tarptautinių kreditorių reikalavimus įgyvendinti naujas griežto taupymo priemones mainais į finansinio gelbėjimo paketus.

Savo ruožtu antradienį prieš viršūnių susitikimą surengs euro zonos Eurogrupės finansų ministrai, sakė Eurogrupės vadovo Jeroeno Dijsselbloemo (Jeruno Deiselblumo) atstovas spaudai Michelis Reijinsas (Mišelis Rejinsas).

Anksčiau vienas pareigūnas dar nurodė, kad euro zonos finansų ministrų pavaduotojai susitiks pirmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Cipras – Putino pasekėjas. Abu aiškina, kad pasakytas „ne“ dar nereiškia „ne“.

aaaaa

aaaaa portretas
gyvybingo susitarimo. diedukas sakydavo: o velnio s..... nenori...., reiskia atleiskit nuo skolu ir duokit daugiau pinigu, kazin kieno saskaita. LT saskaita viena is ju.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių