Graikijos parlamentas pritarė 2014 metų biudžeto planui

Graikijos parlamentas šeštadienį pritarė 2014 metų biudžeto planui, kuriame numatyti daugiau kaip 3 mlrd. eurų taupumo apkarpymai ir šešerius metus trunkančios recesijos pabaiga.

Pernai vos nebankrutavusi ir vos iš euro zonos neiškritusi Graikija 2014 metais tikisi 0,6 proc. augimo ir didesnės veikimo laisvės dėl savo skolų Europos Sąjungai (ES) ir Tarptautiniam valiutos fondui (TVF).

„Ši diena istorinė“, – parlamentarams sakė premjeras Antonis Samaras, kuris 2014 metų planą pavadino atsigavimo ir vilties biudžetu.

„Žmonių aukos davė vaisių ir pakeitė šalies kursą“, –sakė jis.

Prie parlamento vykusiame mitinge prieš taupymą, kurį surengė šalies didžiausios profesinės sąjungos, dalyvavo tik keli šimtai žmonių – toli gražu ne tie dešimtys tūkstančių, dalyvavusių ankstesnėse demonstracijose prieš diržų veržimąsi.

300 vietų parlamente iš viso 153 deputatai balsavo už 2014 metų biudžetą. A. Samaro konservatorių vadovaujama koalicija parlamente kontroliuoja 154 vietas.

Atėnai 2013 metams numato 812 mln. eurų biudžeto perteklių iki procentų mokėjimo – dėl didesnių nei tikėtasi įplaukų iš mokesčių. Pradinio pertekliaus atsiradimas yra labai svarbus, nes sudarytų galimybes Graikijai siekti skolų palengvinimo iš ES ir TVF.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių