Graikijos parlamentas patvirtino paskutinį gelbėjimo laikotarpio biudžetą

  • Teksto dydis:

Graikijos parlamentas patvirtino 2018 metų biudžetą, kurį vyriausybė pavadino paskutiniu šalies gelbėjimo užsienio kreditorių lėšomis laikotarpiu, kuris nominaliai baigsis kitų metų rugpjūtį.

„Po aštuonerių metų ... tai yra paskutinis gelbėjimo laikotarpio biudžetas, kurį parlamentas raginamas patvirtinti. Praeityje paliksime laikotarpį, kurio niekas nenorės prisiminti“, – pareiškė parlamentarams premjeras Alexis Tsipras (Aleksis Cipras).

„Valdydami valstybės lėšas, susigrąžinome patikimumą“, – pažymėjo jis.

Biudžeto įstatyme numatoma, kad šalies bendrasis vidaus produktas (BVP), šiemet padidėsiantis 1,6 proc., kitąmet išaugs 2,5 procento.

Pirminis biudžeto perteklius (neįskaitant su valstybės skola susijusių išmokų) šiemet sudarys 2,4 proc. BVP, o kitąmet – 3,82 procento. Pagal dabartinę tarptautinių kreditorių finansinės pagalbos Graikijai programą numatoma, kad perteklius 2017 metais turėtų sudaryti 1,75 proc. BVP, o 2018 metais – 3,5 procento.

„Tai pirmasis normalus biudžetas per pastaruosius septynerius metus“, – pareiškė gynybos ministras ir vyriausybės koalicijos partneris Panos Kammenos (Panas Kamenas).

„Daugiau nebereikės derėtis dėl (pagalbos) paskolų išmokų“, – pažymėjo jis.

Tuo tarpu už ekonomikos reikalus atsakingas Europos Komisijos (EK) narys Pierre Moscovici (Pjeras Moskovisis) pareiškė, kad Graikijos fiskalinė priežiūra bus vykdoma tol, kol šalis grąžins 75 proc. Europos Sąjungos (ES) paskolų.

Už biudžeto įstatymą pasisakė 153 Graikijos parlamentarai, o 144 balsavo „prieš“.

Įstatyme numatoma, kad Graikijos valstybės skola kitąmet padidės nuo 178,2 proc. BVP šių metų pabaigoje iki 179,8 proc. BVP.

Įplaukos iš valstybės turto pardavimo turėtų padidėti nuo 1,65 mlrd. iki 2,73 mlrd. eurų.

Kitąmet Graikija planuoja išleisti kelias naujas obligacijų, kurioms bus nustatytos fiksuotos palūkanų normos, emisijas.


Šiame straipsnyje: Graikija

NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
graikai nelaksto o ju valdzia kovoja ir nesedi kaip mes 1 v. nuo galo ir pensijos nepalyginamos su musu ir klimatas kurortinis tai ko noret is siu komunistiniu kapitalistu/superdemonu/ kurie baigia ismelzti europos zmoniu pinigus musu saskaita ir dar pagal briuselio dyrektyva klampinancius sali i milijardines skolas su tikslu sunaikinti is leto visas /valstybeles/ kurios pas juos jau neegzistuoja yra tik 1 erdve europa ir 1 valdovas tai gal baikit savo uzmacias nes be kgb czv ir mosad yra ir kitos jiegos kurios nedaleis zmoniu genocido.......

Nu nu

Nu nu portretas
Daugiau klausykit propogandos ir dar nerelios, zurnaliugas isvis ant kuolo sodinti

Jomaga

Jomaga portretas
Simtai milijardu sukista kaip i bala... Veltedziu gauja, dar i kremliu bego...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių