Graikijos finansų ministras kaltina kreditorius terorizmu

  • Teksto dydis:

Graikijos finansų ministras Janis Varufakis (Yanis Varoufakis) šeštadienį paskelbtame interviu apkaltino Atėnams skolas teikusias organizacijas terorizmu, graikų balsavimo referendume dėl paramos teikimo sąlygų išvakarėse.

„Tai, ką jie daro su Graikija turi vardą – tai terorizmas, – tiesmukas J.Varufakis pasakė ispanų laikraščiui „El Mundo“. – Ko šiandien nori Briuselis ir troika (skolintojų trejetas) – laimėti „Taip“ (referendume), kad galėtų pažeminti graikus“.

„Kodėl jie verčia mus uždaryti bankus? Sukelti baimę. O baimės platinimas yra terorizmas“, – sakė jis, turėdamas omenyje Tarptautinį valiutos fondą (TVF), Europos centrinį banką (ESB) ir Europos Sąjungą.

Nepavykus susitarti su savo kreditoriais praėjusį savaitgalį dėl paramos programos pratęsimo, Graikijos radikalių kairiųjų vyriausybė uždarė šalies bankus ir ėmėsi kontroliuoti kapitalą iki liepos 6 dienos.

J.Varufakis pasakė, kad ir koks būtų balsavimo sekmadienį rezultatas, kai vyriausybė ragina balsuoti „Ne“, bankai vėl bus atidaryti ir Atėnai užbaigs derybas susitarimu su savo kreditoriais.

„Europai reikia susitarimo, Graikijai reikia susitarimo, vadinasi mes pasieksime susitarimą“, – sakė jis, pakartojęs savo pažadą atsistatydinti, jeigu „Taip“ balsų bus daugiau.

Šis spalvingas ekonomistas, per kelis mėnesius finansų ministro poste tapęs vienu garsiausių politikų Europoje, dar pakartojo, kad skolintojų „troika“ nori „pažeminti graikus“ ir padaryti juos pavyzdžiu, ko neturėtų daryti kitos šalys, kaip pavyzdžiui Ispanija, kur radikalios kairiųjų partijos taip pat populiarėja.

Turėdamas omenyje Ispanijos partiją „Podemos“, kuri panaši į graikų „Syriza“, J.Varufakis pasakė: „Aš manau, kad Europai reikia tokių partijų kaip „Syriza“ ir „Podemos“, kurios ir kritikuoja sistemą, ir yra proeuropietiškos bei demokratiškos. Kas mūsų nekenčia ir vadina antieuropietiškais, nėra teisūs, mes ne tokie“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
nereikia daug filosofuoti. Skolintis graikai puolė be atodairos, o kai reikia grąžinti, tai jau terorizmas jų atžvilgiu? Tegul nešdinasi, bet turi suvokti, kad skolas reikės grąžinti, o kaip grąžins neapkarpius algų ir atlyginimų? Tad nereikia, dr.ramanauskai šlovinti tinginių ir apgavikų, gali jie ramiai ilsėtis ir būdami ne ES.

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
to ""draugui" Jonui RamanauskuiŠeš, 2015-07-04 18:44" Tai matau, kad esi kgbistine ziurke, mat nenori pasiklausyti ka siuo atveju kalba Nobelio premijos lauriatai, kuriu nuomone Graikijos "NE" yra jos pasirinkimas ir galimybe tureti savo valstybe! Ar tamsta, kaip kgbistine ziurke, ka nors supranti apie tai? Vienareiksimiai esi pakalbintas trolis.... matyt koki nors bankomata atstovauji, kur iskesina tavo kiauras kisenes?

"draugui" Jonui Ramanauskui

"draugui" Jonui Ramanauskui portretas
Niekaip negali pamiršti laikų kai visi vieni kitus vadinome draugais?.. ir dar... Kaip čia Tau pavyko parašyti komentarą taip idealiai atitinkantį Janio Varufakio mintis? Ar tik Tamstelė nesi įsidarbinęs į tą Kacapstano trolių fabrikėlį veikiantį Maskvabade?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių