Graikijoje dėl naujų mokesčių paskelbtas visuotinis streikas

  • Teksto dydis:

Pagrindinės Graikijos profesinės sąjungos, protestuodamos dėl planuojamų naujų apkarpymų ir mokesčių, kurių reikalauja tarptautiniai kreditoriai, ketvirtadienį pradėjo visuotinį, kelis svarbius sektorius apimantį streiką.

Be kitų, 24 valandų streike dalyvauja valstybės tarnautojai, bankų darbuotojai, prekinių laivų jūrininkai, geležinkelių darbuotojai ir valstybės samdomi gydytojai.

„Mes reaguojame į represinį taupymą, skurdą. Ir vėl susiduriame su absurdiškais (Graikijos) kreditorių (ES ir TVF) reikalavimais“, – pareiškė pagrindinė profesinė sąjunga GSEE.

Žurnalistai vienos dienos streiką buvo surengę trečiadienį,

Minėtoms priemonėms parlamentarai turi pritarti savaitgalį.

Graikijos tarptautiniai kreditoriai – kitos Europos Sąjungos narės ir Tarptautinis valiutos fondas – nori, kad Graikija persvarstytų savo darbo įstatymus ir sumažintų paralyžiuojančių streikų tikimybę, be to, siekia, kad šalis palengvintų atleidimo iš darbo sąlygas.

Naują biudžeto projektą, kuriame numatoma surinkti apie milijardą eurų iš papildomų mokesčių už automobilius, fiksuotą telefono ryšį, televiziją, degalus, tabaką, kavą ir alų, parlamentas turi patvirtinti sekmadienį ryte.

Valstybės išlaidos atlyginimams ir pensijoms kitais metais bus sumažintos 5,7 mlrd. eurų.

Profesinės sąjungos taip pat pyksta dėl planų kitais metais daugiau kaip 2 mlrd. eurų surinkti iš privatizacijos, įskaitant 1,2 mlrd. eurų už regioninius oro uostus.

Atskiros profesinių sąjungų demonstracijos vėliau ketvirtadienį planuojamos Atėnuose ir kituose didžiuosiuose šalies miestuose.

Graikijos skola, kuri ir taip yra didžiulė, po trijų finansinės pagalbos išmokų šiemet turi pasiekti milžinišką 315 mlrd. eurų sumą, rodo naujausi ES duomenys. Tai sudaro maždaug 180 proc. bendrojo vidaus produkto.

Antradienį Graikija atmetė spaudimą skausmingą taupymo programą pratęsti ilgiau nei iki 2018 metų, pagal susitarimą tarptautinių kreditorių nesutarimams įveikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

europietis

europietis portretas
maladec graikai europa reikalauja o mes dedam ant europos ir streikuojam nepatinka paliksim europa ir prisijungsim prie rusijos va tada pazvengsit uz tai musu ir nepaleidziat
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių