Graikijoje bręsta vyriausybės pertvarkymas

Graikijos premjeras Aleksis Cipras (Alexis Tsipras) tikriausiai pertvarkys savo kabinetą, kilus maištui jo partijoje dėl parlamento balsavimo, kuriame buvo pritarta skausmingoms taupymo priemonėms, turinčioms atverti kelią deryboms dėl naujo finansinės pagalbos paketo.

Tikėtina, kad premjeras gali paskelbti tokį pertvarkymą penktadienį arba savaitgalį.

Anksti ketvirtadienį 38 A.Cipro radikaliosios kairiosios partijos „Syriza“ nariai sukilo ir balsavo prieš siūlomą skausmingų reformų planą. Tarp maištininkų buvo energetikos ir socialinių reikalų ministrai, taip pat parlamento pirmininkė ir buvęs finansų reikalų ministras Janis Varufakis (Yanis Varoufakis).

Tų priemonių, įskaitant pridėtinės vertės mokesčio didinimą ir pensijų apkarpymus, pareikalavo Graikijos skolintojai euro zonoje, sakydami, kad tik ėmusis šių reformų bus galima pradėtis derybas dėl jau trečiosios Atėnų finansinio gelbėjimo programos, kurios vertė – apie 85 mlrd. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ko

Ko portretas
Idomu kur dingo Tsipario uzsispyrimas neleisti tokiu apkarpimu zmonem,o po pokalbio su Merkel su viskuo sutiko....Idomu,kiek tai kainavo grynais ar kuo "Investuotojams"???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių