„Google“ paieškų viršuje – D. Trumpas ir „Pokemon Go“

  • Teksto dydis:

Šiais besibaigiančiais metais „Google“ sistemoje vartotojai daugiausia ieškojo informacijos apie papildytos realybės žaidimą „Pokemon Go“, skelbiama trečiadienį paskelbtoje kompanijos ataskaitoje.

Į populiariausių paieškų trejetuką taip pat pateko ir naujasis telefonas „iPhone 7“ ir išrinktasis Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas). O ketvirtoje vietoje atsidūrė balandį miręs amerikiečių dainininkas Prince'as (Princas).

Į sąrašą žmonių, apie kuriuos daugiausia norėjo sužinoti internautai, pateko ir D. Trumpo varžovė prezidento rinkimuose Hillary Clinton (Hilari Klinton), olimpinis plaukikas Michaelas Phelpsas (Maiklas Felpsas), D. Trumpo žmona Melania (Melanija) ir olimpiadoje auksą laimėjusi amerikiečių gimnastė Simone Biles (Simon Bails).

Naujienos, kurių „Google“ sistemoje ieškojo vartotojai, pirmoje vietoje atsidūrė JAV rinkimai, Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės, šaudynės naktiniame Oralndo bare ir Zika virusas.

Tarp šiemet Anapilin pasitraukusių garsenybių, apie kurias norėjo sužinoti internautai, pirmauja jau minėtas Prince'as, antroje vietoje – Davidas Bowie (Deidivas Bouvis), nužudyta jaunoji amerikiečių dainininkė Christina Grimmie (Kristina Grimi), britų aktorius Alanas Rickmanas (Alanas Rikmanas) ir bokso legenda Muhammadas Ali (Muhamadas Ali).

Išmanusis už 4 JAV dolerius

Technologijų skiltyje didžiausios „Google“ sistemos lankytojų dėmesio sulaikė „iPhone 7“ telefonas. O antroje vietoje atsidūrė Indijoje vos už 251 rupiją (mažiau nei keturis JAV dolerius) parduodamas išmanusis telefonas „Freedom 251“.

Kalbant apie pasaulinius sporto renginius, internautai daugiausia domėjosi olimpiada, beisbolo pasaulio čempionatu, „Tour de France“ dviračių lenktynėmis ir Vimbldono ir „Australian Open“ teniso turnyrais.

Tarp dažniausiai „Google“ interneto paieškos sistemoje ieškotų kino filmų atsidūrė „Deadpool“, „Suicide Squad“, „The Revenant“, „Captain America: Civil War“ ir „Batman v Superman“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių