„Google“ dirbtinio intelekto įrankis – kovai su netinkamais komentarais

  • Teksto dydis:

JAV technologijų milžinė "Google" pranešė žiniasklaidos grupėms pasiūlysianti dirbtinio intelekto pagrindu sukurtą įrankį kovai su netinkamais komentarais jų interneto puslapiuose.

Skelbiama, kad "Perspective" pavadintas įrankis leis redaktoriams moderuoti diskusijas ir filtruoti "trolių" komentarus, kurie, pasak "Google", kenkia normalioms internetinėms diskusijoms.

"72 proc. amerikiečių interneto vartotojų yra tapę internetinio priekabiavimo liudininkais, o beveik pusė yra tai patyrę", - sakė "Google" priklausančio technologijų inkubatoriaus "Jigsaw" prezidentas Jaredas Cohenas (Džaredas Kojenas).

"Ir beveik trečdalis žmonių patys cenzūruoja tai, ką nori paskelbti internete, nes bijo sulaukti neigiamo atsako", - sakė jis.

"Perspective" yra aplikacijų programavimo sąsaja (API), arba rinkinys metodų, padedančių sistemoms ir prietaisams "bendrauti". API naudoja mašinų mokymosi principu, kad vertintų, kokio kitų vartotojų atsako gali sulaukti komentarai.

Žiniasklaidos grupėms, įskaitant ir socialinius tinklus, bus suteikta galimybė nemokamai naudotis šia sistema. Ją jau išbando "The Economist", "The Guardian", "The New York Times" ir "Wikipedia".

"Mes tikimės pagerinti internetinė bendravimą", - pažymėjo J. Cohenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Kur pasaulis eina?

...

... portretas
Stalinas patenkintas būtų...

Anonimas

Anonimas portretas
visi iki vieno turi taip galvot kaip galvoja --jankiu pasodintas y sosta caras/...... antraip kitaip mastanciu komentarai bus naikinami .... cia ponai ,,,dzomokracai,,, --fasistines diktaturos cenzura....o ne demokratija.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių