Gimus britų karališkajam kūdikiui, rūmus apgulė minios

  • Teksto dydis:

Po princo Williamo (Viljamo) ir jo žmonos Kate (Keit) kūdikio gimimo pirmadienį prie Bakingamo rūmų susirinkusi minia džiūgavo, atidarinėjo vyno butelius, sveikino ir stengėsi užmesti akį į oficialų skelbimą priešais rūmų pastatą.

Dėmesio centras prie rūmų buvo auksinis stovas, ant kurio pareigūnai padėjo įrėmintą oficialų pranešimą apie karališkojo kūdikio gimimą.

"Mes tik norėjome savaip atšvęsti šį gimimą", - sakė Londone gyvenanti japonė Itsuki Kuroda (Icuki Kuroda), kurią vyras Kenta priešais rūmus fotografavo su jų dvejų metukų dukra Akari. Ši buvo aprengta raudonos, baltos ir mėlynos - Jungtinės Karalystės vėliavos - spalvų drabužiais.

"Šis berniukas vieną dieną bus karalius - tai istorinė akimirka!" - sakė Kenta.

Fotoaparatų blykstės nušvietė tą vakaro sceną prie karalienės oficialios rezidencijos - daugybė žmonių bandė įamžinti momentą, kai buvo paskelbta, kad trečias žmogus eilėje į britų sostą gimė.

Žmonės grūdosi prie Bakingamo rūmų vartų, stovėjo ant karalienės Victorios (Viktorijos) ir kitų monarchų statulų aikštėje priešais rūmus pjedestalų laiptų.

Tą minutę, kai buvo padarytas pranešimas, prie rūmų ėmė aidėti sveikinimo šūksniai - kaip ir prie ligoninės Londono centre, kur gimė mažasis princas ir kur sveikintojai būriavosi greta šimtų žiniasklaidos atstovų iš viso pasaulio.

"Mes džiaugiamės būdami čia, tai labai geras jausmas ir nuostabi atmosfera", - sakė 28 metų londonietė Sylvie Beaver (Silvi Biver), kuri prie rūmų atėjo su savo vaikinu.

"Mes lažinomės, kad bus berniukas, bet man turbūt būtų labiau patikusi mergaitė, nes jau turime princus Harry (Harį), Williamą ir Charlesą - per daug karalių!" - sakė ji.

Pora prancūzų sakė, jog stebisi, kad su jais nešvenčia daugiau jų tėvynainių.

"Pamatėme naujienas internete ir pasakėme sau: "Kodėl neatėjus, dar nevėlu ir tai - didelis įvykis", - sakė 21 metų Pierre'as Mariage'as (Pjeras Marjažas).

"Džiaugiuosi dėl britų - jie išgyvena istorinį (momentą)", - sakė jis ir pridūrė manantis, kad karališkajam kūdikiui bus duotas George'o (Džordžo) vardas.
Kitas prancūzas, Philippe'as (Filipas), pridūrė: "Tai šventė, visas pasaulis, mes geriame ir kalbamės su anglais ir pakistaniečiais. Manau, kad tai nuostabu - tegyvuoja karališkoji šeima, nors ir esu respublikonas".

Stojus nakčiai aidėjo patriotinės dainos, bet atmosfera patiko ir atvykėliams iš užsienio.

"Mano nuomone, tai taip nuostabu - kad yra naujas trečias asmuo eilėje į sostą ... Mes atvykome čia ketvirtadienį ir labai vylėmės, kad dar būsime čia, kai pasirodys šios jaudinančios naujienos. Mes neturime karališkosios šeimos, tad mums tai labai, labai jaudinama", - sakė Janice (Dženis) iš Amerikos Ohajo valstijos.

Londonietis Robas sakė: "Nepaprastai džiaugiuosi - visą dieną laukiau naujienų ir nekantrauju sužinoti berniuko vardą. Statau už Albertą".

Į šventę buvo įtraukti ir garsiausi Londono objektai. Didžiulis apžvalgos ratas "Londono akis" buvo apšviestas raudona, balta ir mėlyna spalvomis, o komunikacijų bokšto "BT Tower" didžiuliuose skaitmeniniuose ekranuose švietė užrašai "Berniukas!".

Po kūdikio gimimo su palengvėjimu atsikvėpė ir žurnalistai iš viso pasaulio, tris savaites stovyklavę prie Švč.Marijos ligoninės Londono centre.
Shanshan Yang (Šanšan Jang) iš Kinijos televizijos CCTV po Kate paguldymo į ligoninę sakė: "Tai buvo ilgas laukimas. Ateidavome ne kiekvieną dieną, bet dabar, žinoma, būsime čia, kol vaikas gims".

Uolūs rojalistai, kurie prie ligoninės stovyklavo kelias dienas, taip pat nesitvėrė džiaugsmu.

"Aš taip džiaugiuosi", - sakė Johnas Loughrey (Džonas Lugris), kuris miegojo ant suoliuko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valentinas1

valentinas1 portretas
Sveikinu karališką šeimą ir linkiu šitam princui užaugus sėkmingai ištekėti už kito princo.

Nu

Nu portretas
Dar neaisku ar tas berniukas bus karalius! Nes Wiljamas zada sosto atsisakyt uz tai,kad rumai nuzude jo motina Diana. Wiljamas dabar turi gera seima - Midlletonus - ir dejo jis ant tu visu isigimeliu is rumu.Jis ten net gyvent nebenori, jie su Katerina gyvena Midltonu rumuose.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių