Generolas: Rusija reaguos, jei JAV didins branduolinį potencialą

  • Teksto dydis:

Rusija imsis atsakomųjų priemonių, jeigu Jungtinės Valstijos pradės didinti savo karines pajėgas, penktadienį pareiškė buvęs oro pajėgų generalinio štabo viršininkas generolas Jurijus Balujevskis.

„Mes ieškosime asimetriško atsako, taip pat ir branduolinių pajėgų srityje“, – pareiškė jis.

Taip J.Balujevskis atsakė į JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pareiškimą, kad jo netenkina SPG-3 (Strateginės puolamosios ginkluotės mažinimo sutartis) ir todėl ketina didinti šalies branduolinį potencialą.

Pasak J.Balujevskio, JAV karinis biudžetas viršija Rusijos išlaidas gynybai, tačiau Rusija turės tiek branduolinių galvučių, kiek jų reikės saugumo užtikrinimui.

„Savo laiku buvo susitikę su McNamara (nuo 1961 iki 1968 metų buvusiu JAV gynybos sekretoriumi Robertu McNamara (Robertu Maknamara). Jis man pasakė vieną man įsiminusią frazę: šiandien man, Amerikos mokesčių mokėtojui, net vieno jūsų bloko, vienos kovinės galvutės nukritimo grėsmė verčia susimąstyti, ar savo vietoje yra JAV prezidentas“, – sakė J.Balujevskis.

Tuo metu Maskvos Carnegie (Karnegio) centro mokslo tarybos narys Aleksejus Malašenka naujienų agentūrai „Interfax“ penktadienį sakė, kad D.Trumpo pareiškimai apie branduolinį ginklą „daugiau skirti vidaus publikai“.

„Klausimas, kaip Trumpo pareiškimai bus realizuojami praktikoje. Mums nemaloniausia yra tai, kad negalime jo prognozuoti, – sakė A.Malašenka. – Rusijos ir JAV dialogas, taip pat ir branduolinį klausimu, yra daugiau nei tikėtinas. Jis ir įvyks“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių