Generolas: JAV prezidento įsakymas panaudoti branduolinį ginklą gali būti nevykdomas

  • Teksto dydis:

JAV Senato Užsienio santykių komitetui antradienį svarstant prezidento įgaliojimus panaudoti branduolinius ginklus, buvęs aukšto rango karininkas sakė, kad prezidento įsakymo paleisti branduolinius ginklus galima nepaisyti, jei tas įsakymas būtų laikomas neteisėtu.

Oro pajėgų atsargos generolas Robertas Kehleris (Robertas Keleris) komitetui sakė, kad JAV ginkluotosios pajėgos turi vykdyti tik teisėtus įsakymus.

R. Kehleris nuo 2011 metų sausio iki 2013 metų lapkričio buvo Strateginės vadovybės vadas.

Pasak jo, teisiniai karinės būtinybės, diferencijavimo ir proporcingumo principai taip pat taikomi ir sprendimams dėl branduolinių ginklų panaudojimo.

Merilandui atstovaujantis senatorius Benas Cardinas (Benas Kardinas) paklausė R. Kehlerio, ar tai reiškia, kad Strateginės vadovybės vadas gali nevykdyti prezidento įsakymo, jei tas įsakymas neatitiktų minėtų kriterijų.

R. Kehleris atsakė: „Taip.“

Senato Užsienio santykių komitetas klausimą dėl branduolinių ginklų panaudojimo svarsto pirmą kartą per 41 metus.

Komiteto pirmininkas Bobas Corkeris (Bobas Korkeris) sakė, kad šis svarstymas dėl prezidento įgaliojimų panaudoti branduolinius ginklus nėra priekaištas Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui).

B. Corkeris nurodė, kad daug įstatymų leidėjų kėlė klausimų dėl Kongreso ir prezidento įgaliojimų kariauti ir Amerikos branduolinio arsenalo panaudojimo, ir pridūrė, kad diskusija šia tema jau „labai pavėluota“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ginkus

Ginkus portretas
Amerikoje dabar dar didesnė betvarkė darosi, negu Tarybų Sąjungoje vėliausiais Brežnevo laikais. Bardakas!

Kaunas valdo

Kaunas valdo portretas
Maniau kad Trampas bus .... bet jis pasirodo visai kitoks yra negu as ji įsivaizdavau jis yra Mldc ir jam nk neturi teises uždrausti paleisti branduoline bomba
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių