Gėjų teisių gynėjai sveikina italų plaukikės viešą padėką savo draugei

  • Teksto dydis:

Plaukimo atvirame vandenyje žvaigždė Rachele Bruni (Rakelė Bruni) trečiadienį buvo giriama už tai, kad tapo pirmąja Italijos sportininke, viešai paskelbusia apie savo homoseksualumą.

Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių moterų 10 km plaukimo atvirame vandenyje maratono varžybose pirmadienį sidabro medalį iškovojusi italė šį apdovanojimą skyrė savo šeimai, treneriui ir širdies draugei Dilettai Fainai (Diletai Fainai).

Italijos žiniasklaida ir gėjų teises ginančios organizacijos tai pavadino istoriniu momentu šaliai, kurioje tos pačios lyties asmenų santuokų pripažinimas skinasi kelią lėčiau nei kitose Vakarų šalyse.

„La Reppublica“ pranešė, kad R.Bruni yra pirmoji italų sporto žvaigždė, viešai prisipažinusi, jog yra homoseksuali, nors gali būti, kad daugiau sportininkų yra apie tai atsivėrę savo šeimų nariams ir draugams, tačiau tai nebuvo“ nušviesta žiniasklaidos.

25 metų plaukikė sakė iš anksto neplanavusi šio savo žingsnio.

„Aš visada natūraliai žiūrėjau į savo seksualumą nejausdama jokio nerimo“, – sakė sportininkė laikraščiui „La Reppublica“.

„Man niekada nebuvo jokio reikalo apie tai kalbėti. Mano draugai, mano giminės, mano plaukimo komandos draugai – visi tai žinojo. Plakatams kabinti nebuvo jokio reikalo“, – kalbėjo ji.

Pasak didžiausios Italijoje gėjų organizacijos „Arcigay“ lyderio Gabriele Piazzoni (Gabrielės Pjaconio), R.Bruni žinutė savo draugei turi „neįtikėtiną galią“.

„Ji yra labai svarbi sportui ir žiniasklaidai, – sakė jis. – Mes pradedame skinti ilgus metus trukusios kovos vaisius“.

G.Piazzoni išreiškė viltį, kad R.Bruni pavyzdys padės sulaužyti tabu ir populiariausiame šalies sporte – futbole.

„Sunku patikėti, kad tarp italų futbolininkų nėra gėjų. Kitas tikslas turi būti pralaužti baimės sieną futbole, kurį žaidžia milijonai vaikų ir kur turėtų vyrauti inkliuzyvi aplinka“, – kalbėjo G.Piazzoni.

Italija tik pernai priėmė gėjų civilines sąjungas įteisinantį įstatymą ir tapo paskutine Vakarų Europos šalimi, teisiškai pripažinusia tos pačios lyties asmenų santykius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam slykstukui

tam slykstukui portretas
Jooo. Tu tikrai (ne)pederastas.

AZ

AZ portretas
Klitorines moterėles dar galima suprasti,pasiglosto,pasikrapšto ar užsideda faloimitatorų ir kaifuoja,bet subinkrušu ,na,niekaip neina suprast.Šūdmaliai.Kas gali būti šlykščiau?

fui šlykštu

fui šlykštu portretas
Aš ne pederastas, ir neduok Dieve.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių