FTB neaptiko jokių H. Clinton nusižengimų

  • Teksto dydis:

JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB), peržiūrėjęs naujai aptiktų elektroninių laiškų pluoštą, neaptiko jokių demokratų kandidatės į prezidentus Hillary Clinton (Hilari Klinton) ir jos biuro nusižengimų, todėl nepakeitė liepą pateiktos rekomendacijos, kad kaltinimai jai neturėtų būti keliami, sekmadienį įstatymų leidėjams sakė agentūros direktorius Jamesas Comey (Džeimsas Komis).

Nuo spalio pabaigos, kai J.Comey sukėlė bombos sprogimo efektą Vašingtone, paskelbęs, kad jo biuras atnaujins tyrimą dėl H.Clinton elektroninio pašto naudojimo, kai ji dirbo valstybės sekretore, nes buvo rasta naujos medžiagos, „FTB tyrėjų grupė dirbdavo apskritą parą“, sakoma įstatymų leidėjams išplatintame laiške.

„Vykdant šį procesą patikrinome visą susirašinėjimą – adresuotą Hillary Clinton arba jos siųstą, kai ji buvo valstybės sekretorė. Remdamiesi savo pakartotiniu patikrinimu, nepakeitėme savo išvadų dėl sekretorės Clinton, kurias buvome pateikę liepą“, – pridūrė FTB vadovas.

H.Clinton kampanijos ryšių direktorė Jennifer Palmieri (Dženifer Palmjeri) pasveikino šį sprendimą.

„Džiaugiamės matydami, kad jis (J.Comey), kaip ir buvome įsitikinę, patvirtino išvadas, kurias jis buvo padaręs liepą“, – J.Palmieri sakė žurnalistams, keliavusiems kartu su kandidate į kampanijos renginius.

„Ir džiaugiamės, kad šis klausimas yra išspręstas“, – pridūrė ji.


Šiame straipsnyje: Hillary ClintonftbJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių