FTB registravo D. Trumpo advokato pokalbius telefonu (atnaujinta)

  • Teksto dydis:

JAV federaliniai tyrėjai rinko duomenis apie JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) advokato Michaelo Coheno (Maiklo Koeno) telefoninius pokalbius, remdamasi šaltiniais pranešė televizija „NBC News“.

Televizijos duomenimis, ši stebėsena buvo vykdomas ir kelios savaitės prieš kratas pas M. Coheną.

„NBC News“ iš pradžių buvo paskelbusi, kad teisininko pokalbių buvo klausomasi, bet vėliau, remdamasis trijų aukšto rango pareigūnų informacija, patikslino, kad buvo registruojamas tik pats skambučių faktas, o jų turinys – neįrašinėjamas.

Po kratų D. Trumpo teisininkų komandos nariai patarė prezidentui neskambinti M. Cohenui.

Anksčiau buvo pranešta, kad M. Coheno atžvilgiu vyksta tyrimas dėl galimo bankinio sukčiavimo ir rinkimų kampanijos finansavimo taisyklių pažeidimų.

Balandžio 9 dieną FTB pareigūnai atliko kratas advokato biure pastatų komplekse „Rockefeller Center“ Manhatane, jo apartamentuose ir jo viešbučio numeryje. Per kratas buvo paimta dokumentų apie jo klientus ir asmeninius finansus, pranešė žiniasklaida.

FTB pareigūnai paėmė užrašų ir dokumentų, įskaitant informaciją apie pinigus, 2016 metais sumokėtus pornografinių filmų aktorei Stormy Daniels (Stormi Daniels). Moteris teigia, kad turėjo lytinių santykių su D. Trumpu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių