FTB areštavo pinigų plovimu įtariamą suomį

JAV federalinis tyrimų biuras (FTB) areštavo suomį - kepyklos Valgoje Estijoje savininką.

Amerikos prokuratūra įtaria jį pinigų plovimu ir finansiniu sukčiavimu, padariusiu šalies interesams 100 mln. kronų (22 mln. litų) žalą, rašo "Eesti Ekspress".

52-ejų metų Tapanis Koivunenas, kuris yra kepyklos strateginis akcininkas, buvo areštuotas Čikagoje praėjusių metų pabaigoje, taip pat buvo sulaikyti jo bendrininkai - 44 metų Donaldas Danielsas, 77 metų Martinas Washburnas, 41-erių metų Irina Rebegenau ir Sergejus Škurkinas, kurie šiuo metu paleisti.

"Eesti Ekspress" duomenimis, JAV valstybinė Užsienio privačių investuotojų korporacija (OPIC) suteikė 100 mln. kronų paskolą miltų malimo ir kepimo gamybos barui įrengti Estijoje. Remiantis Šiaurės Kalifornijos prokuratūros pateiktais kaltinimais, T.Koivunenas ir jo draugai nurodė OPIC melagingus duomenis, ir dabar jiems gresia maždaug 30 metų laisvės atėmimas.

Įtariama sąsajomis su šiuo nusikaltimu bendrovė "Golden Sierra" 2004 metais iš bendrovės "Eesti Pagar" pirko nerentabilią duonos kepyklą Valgoje.

Vadovaujama naujų savininkų įmonė įklimpo į skolas ir nutraukė darbą 2008 metais. Darbo neteko 35 žmonės, kuriems Estijos vadovybė išmokėjo beveik 1,3 mln. kronų (285 tūkst. litų) kompensacijas.


Šiame straipsnyje: ftbsuomis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių