„Forbes“: Putinas – galingiausias pasaulio lyderis

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtus metus iš eilės užėmė pirmąją vietą žurnalo „Forbes“ kasmet skelbiamame galingiausių pasaulio lyderių sąraše, o išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) liko antras, trečiadienį paskelbė žurnalas „Forbes“.

„Rusijos prezidentas sustiprino savo šalies įtaką beveik visuose pasaulio kampuose“, – rašo JAV verslo žurnalas.

„Putinas ir toliau gauna, ko nori – nuo savo tėvynės, iki Sirijos ir JAV prezidento rinkimų“, – skelbia jis.

64-erių metų Rusijos lyderis yra „nevaržomas visuotinai priimtų pasaulinių normų, todėl pastaraisiais metais jo (įtakos) ribos išsiplėtė“, – nurodė žurnalas.

Antras galingiausias pasaulio lyderis Donaldas Trumpas, kuris JAV prezidento postą užims po kiek daugiau nei mėnesio, „iš pažiūros, yra atsparus skandalams, jį palaiko abeji Kongreso rūmai, be to jo asmeninis turtas vertinamas milijardais“.

Praėjusį mėnesį netikėtai JAV prezidento rinkimus laimėjęs D. Trumpas užėmė 72 vietą 2015 metų „Forbes“ galingiausių pasaulio lyderių sąraše.

Trečia vieta šiemet atiteko Vokietijos kanclerei Angelai Merkel, kuri jau 11 metų stovi prie Europos ekonominės jėgainės vairo ir paskelbė apie savo planus dalyvauti kitų metų rinkimuose.

Paskutines savaites Baltuosiuose rūmuose skaičiuojantis JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama), kuris 2015 metais buvo antras, šiemet nukrito į 48 vietą.

Ketvirtoje vietoje yra Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas), penktoje – popiežius Pranciškus.

Sudarinėdama metinį galingiausiųjų lyderių sąrašą, kuriame šiemet yra 74 pavardės, „Forbes“ redakcija nurodo vertinusi įtakingumą „šimtų kandidatų iš įvairių gyvenimo visuomenės sluoksnių visame pasaulyje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
putinas netik galingiausias,bet ir protingiausias ir jis niekam nelaižo užpakalio,o tvartelio išgamos išsivalykit savo snukius,nes mėšlu smirda

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Labai teisingai pastebėta.Pats galingiausias ir kvailiausias pasaulio pamišėlis.

as

as portretas
saunuolis putinas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių