Krymo aneksijos kaina – 200 milijardų JAV dolerių?

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Krymo prijungimas prie Rusijos bus šaliai ekonomiškai naudingas, nepaisant išorinio spaudimo.

Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Krymo prijungimas prie Rusijos bus šaliai ekonomiškai naudingas, nepaisant išorinio spaudimo.

Tuo tarpu buvęs finansų ministras Aleksejus Kudrinas tvirtina, kad dėl Krymo aneksijos Rusija turės apie 200 mlrd. dolerių nuostolių.

„Krymas vėl susijungė su Rusija ir, žinoma, atsirado papildomų pajamų, kurios susijusios su teritorijos prieaugiu, dviejų stambių Rusijos Federacijos subjektų atsiradimu ir precedento neturinčiu išorės spaudimu, kuris, beje, dažnai prieštarauja sveikai logikai ir tarptautinėms normoms“, – kalbėjo D.Peskovas apskritojo stalo renginyje antradienį.

Buvęs Rusijos finansų ministras, dabartinis Pilietinių iniciatyvų komiteto vadovas A.Kudrinas tame renginyje, savo ruožtu pareiškė, kad netiesioginiai ir tiesioginiai nuostoliai dėl Krymo prijungimo prie Rusijos ir po to sekusių ekonominių sankcijų Rusijai bus didžiuliai.

„Krymo finansavimas kainuos maždaug po 6-7 mlrd. dolerių per metus, o visi netiesioginiai ir kiti nuostoliai, tarp jų ir kapitalo nutekėjimas, gali siekti 150-200 mlrd.dolerių. Tai labai apytikris vertinimas, bet maždaug taip ir bus“, – pasakė A.Kudrinas.

Jis dar paaiškino, kad esama „netiesioginių ir tiesioginių nuostolių, kurie tenka Rusijai“.

„Jie susiję ir tiesiogiai su sankcijomis, ir su kitokiu požiūriu, pasitikėjimu Rusijos ekonomika ir politika. Jei kalbėsime apie Rusijos rinką, tai jie labiau netiesioginiai“, – pažymėjo A.Kudrinas.

Jo nuomone, šiuo metu Rusijos valdžia prioritetą suteikia politiniams tikslams, o ekonomikos pasiekimus iš dalies aukoja. Buvęs ministras prognozuoja, kad 2015 metais investicijos mažės, ir Rusijos ekonomika artimiausius penkerius metus stagnuos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to taips

to taips portretas
pasvajok uteletas vatnike

Elena

Elena portretas
Klausimas tu klausimas kiek tau metu, jeigu nesupranti kodel ginkluojames. Gal nori 2 Hitleri su gelemis sutikti? Jau net Lukasenka atsikvosejo, o tu "Klausime", gal nesupranti - tai lek pas Putleri ir apsikabink.

Elena

Elena portretas
Pagal mane, jeigu Alina Kabajeva butuKijeve, net karas nekiltu. Ji juk padekojo Putleriui kad Krymas priklauso Rusijai. |r tokia laiminga buvo, juokesi, o kad tiek zmoniu zuvo " da lampocki".Dievas visiems atlygins, kaip atlygino Janukoviciui /zuvo sunus/, generolui Ivanovui /zuvo Dubajuje/ ir kt. bus tas pats.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių