Filipinuose per žemės drebėjimą sužeisti devyni žmonės

Vieną Filipinų centrinę provinciją antradienį supurtė vidutinio stiprumo žemės drebėjimas, per kurį buvo sužeisti devyni žmones ir apgadinti kai kurie pastatai, o panikos apimti gyventojai išbėgo į gatves, pranešė pareigūnai.

Šie požeminiai smūgiai įvyko praėjus mėnesiui po to, kai žemės drebėjimas kitoje Filipinų salone nusinešė 58 žmonių gyvybes.

Filipinų vulkanologijos ir seismologijos instituto darbuotojas Renato Solidumas sakė, kad apie 5,2 balo žemės drebėjimas įvyko antradienio rytą, o jo epicentras buvo jūroj už trijų kilometrų į šiaurę nuo Masbatės miesto.

Požeminiai smūgiai, sukelti per šį regioną einančio tektoninių plokščių lūžio, taip pat buvo juntami aplinkinėse provincijose.

Masbatės meras Socratesas Tuasonas sakė telefonu naujienų agentūrai „The Associated Press“, kad apie didelę žalą pranešimų kol kas negauta. Pasak jo, kalvose įsikūrusiame mieste, turinčiame 90 tūkst. gyventojų, elektros ir telekomunikacijų linijos nebuvo pažeistos.

Bent devyni žmonės buvo lengvai sužeisti krintančių daiktų ir griūvančių sienų, nurodė pareigūnai.

„Pusryčiavau su žmona, kai viskas pradėjo drebėti. Televizorius ir stiklinės nukrito nuo stalo, - pasakojo S.Tuasonas. - Kai išėjau į lauką, pamačiau, kad visi bendrijos žmonės išbėgę į gatves.“

Pasak mero, visose mokyklose buvo laikinai atšauktos pamokos, o pastatai buvo patikrinti, ieškant galimų pažaidų. S.Tuasonas pridūrė sušaukęs skubų pasitarimą, jeigu prireiktų spręsti bet kokias neatidėliotinas problemas.


Šiame straipsnyje: Filipinaižemės drebėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių