Filipinuose potvynių aukų padaugėjo iki 60

Išvarginti ūkininkai Filipinų pagrindiniuose žemės ūkio regionuose penktadienį susidūrė su didžiausiais potvyniais per kelis pastaruosius dešimtmečius, o liūčių sukelti vandens srautai, kurie taip pat siaubė sostinę, nusinešė jau 60 žmonių gyvybių.

Savaitės pradžioje 80 proc. Manilos teritorijos užlieję potvyniai smarkiai nuslūgo, todėl žmonės galėjo grįžti į savo namus, tačiau dideliame į šiaurę nuo sostinės esančiame regione, kuris yra svarbus ryžių auginimo centras, vanduo daug kur siekė iki juosmens.

„Mums reikia kažką valgyti. Jau savaitę nėjau į darbą ir negavau atlyginimo“, - sakė tris vaikus auginantis statybininkas Rogelio Soco, gyvenantis žemdirbių miestelyje Apalite, esančiame už maždaug 60 kilometrų nuo Manilos.60 metų R.Soco sakė, kad pirmadienį prasidėję potvyniai buvo didžiausi šiame regione nuo praeito amžiaus 8-o dešimtmečio pradžioje smogusio galingo taifūno, o kiti vietos gyventojai taip pat teigė, kad dabartinis stichijos siautėjimas yra smarkiausias per kelis pastaruosius dešimtmečius.

Beveik dvi savaites pliaupusias musonines liūtis Filipinų pagrindinėje Lusono saloje vainikavo anksčiau šią savaitę dvi paras trukęs tvanas, nuniokojęs Manilą ir sostinės apylinkes.Vyriausybinis krizių koordinavimo komitetas penktadienį patvirtino, kad šią savaitę per potvynius žuvo 60 žmonių - trigubai daugiau nei buvo skelbta ketvirtadienį.Iki penktadienio daugiau nei 362 tūkst. žmonių buvo apsistoję evakuacijos centruose - beveik 50 tūkst. daugiau nei ketvirtadienį, nurodė komitetas.

Oficialiai nuo potvynių nukentėjusių žmonių taip pat padaugėjo nuo 2,1 mln. ketvirtadienį iki 2,44 mln. penktadienį.


Šiame straipsnyje: potvynis FilipinuoseFilipinai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių