Filipinų valdžia padėkojo taifūnui

Taifūnui "Mirinae" kiek aprimus, Filipinų tarnybos sekmadienį stengėsi atnaujinti elektros tiekimą ir pašalinti sugriovimus.

Aprimus "Mirinae" atneštiems smarkiems vėjams ir liūtims, komunalinės tarnybos šalies sostinėje Maniloje ir jos apylinkėse šalino ant kelių užvirtusius medžius ir taisė nutrūkusias elektros linijas. Pasak Raudonojo Kryžiaus, šiuo metu mėginama atstatyti keturis tiltus, kurie buvo sugriauti miestuose į pietus nuo sostinės. Siaučiant taifūnui 22 miestai buvo likę be elektros, kurios tiekimas pamažu atkuriamas.

"Mums pranešta, jog elektros tiekimas daugumoje vietų jau atkurtas, o potvynių vanduo nuslūgo per kelias valandas", - naujienų agentūrai AFP sakė Filipinų Raudonojo Kryžiaus generalinė sekretorė Gwen Pang. Ji nurodė, kad regionuose, kurie buvo atsidūrę taifūno kelyje, prieš kelias dienas į saugias vietas buvo evakuoti 115 tūkst. žmonių, todėl "Mirinae" nusinešė mažiau gyvybių negu anksčiau per salyną praslinkusios dvi smarkios audros.

Sekmadienio rytą "Mirinae" susilpnėjo ir slinko virš Pietų Kinijos jūros už 450 km į pietryčius nuo Manilos, pranešė Filipinų meteorologijos tarnyba. Jau vidurdienį Maniloje įsikūrusi Nacionalinė stichinių nelaimių koordinavimo taryba paskelbė, kad pastarasis taifūnas "pareikalavo gerokai mažiau žmonių gyvybių ir padarė kur kas mažesnę turtinę žalą" negu dvi ankstesnės audros.

Atogrąžų audra "Ketsana" salyne sukėlė smarkius potvynius rugsėjo 26 d., o po savaitės Filipinams smogė taifūnas "Parma". Per abi audras iš viso žuvo daugiau nei 1 100 žmonių.

Konstatavęs šį faktą, Filipinų prezidentės Glorios Arroyo atstovas spaudai pareiškė, jog vyriausybė yra dėkinga taifūnui "Mirinae", kad šis paliko šalį taip pat greitai, kaip į ją atslinko. Filipinus per metus pasiekia vidutiniškai 20 taifūnų.


Šiame straipsnyje: taifūnasFilipinai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių