Filipinų prezidentas pažadėjo nebesikeikti, nes jam taip liepė Dievas

  • Teksto dydis:

Karštu būdu ir pomėgiu necenzūrinei leksikai garsėjantis Filipinų prezidentas, kartą pavadinęs popiežių „kalės vaiku“ ir pasiūlęs JAV lyderiui Barackui Obamai (Barakui Obamai) eiti „velniop“, pareiškė, kad pažadėjo Dievui nebesikeikti.

Rodrigo Duterte (Rodrigo Dutertės) keiksmai jau tapo jo, kaip politiko, skiriamuoju bruožu. Itin dažnai necenzūrinės tirados iš prezidento lūpų sklinda, kai jis grasina išžudyti visus narkotikų prekeivius per savo brutalią kampaniją su nusikalstamumu, per kurią nuo birželio pabaigos, kai R.Duterte tapo valstybės vadovu, jau žuvo tūkstančiai žmonių.

R.Duterte šį netikėtą pažadą davė ketvirtadienį vėlai vakare po vizito Japonijoje atvykęs į savo gimtąjį Davao miestą šalies pietuose.

Pasak prezidento, skrisdamas namo, kai visi aplink buvo įmigę, jis žiūrėjo pro lėktuvo langą ir staiga išgirdo balsą: „Jei nesiliausi vartoti keiksmažodžių, dabar pat priversiu šį lėktuvą nukristi“.

„Aš ištariau: „Kas čia?“ Suprantama, išgirdau: „Čia Dievas“, – pasakojo R.Duterte.

„Taigi, pažadėjau Dievui… nebekalbėti žargonu, nebevartoti keiksmažodžių ir panašiai. Taigi, vaikinai, visada girdėsite mane kalbantį gražiai, nes pažadas Dievui yra pažadas Filipinų žmonėms“, – aiškino jis.

R.Duterte pažadas buvo palydėtas audringais plojimais, kuriuos išklausęs prezidentas įspėjo: „Neplokite per daug, nes (man) gali nepavykti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių