FIFA viceprezidentas D. Gillas atsisakė posto

  • Teksto dydis:

Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) viceprezidentas Davidas Gillas (Deividas Gilas) šeštadienį boikotavo šeštadienį surengtą vykdomojo komiteto posėdį, protestuodamas prieš prezidento Seppo Blatterio (Zepo Blaterio) perrinkimą, o šveicaras futbolo pasaulio vadovas šį anglo pareigūno akibrokštą vadino neatsakingu.

D.Gillas pareiškė negalintis dirbti vadovaujant S.Blatteriui dėl besivystančių FIFA korupcijos skandalų, galinčių pakenkti jo „profesinei reputacijai“.

„Tai neatsakinga, – atsakė S.Blatteris. – Esate išrinktas (ir) turite atvykti, kad ir kas būtų FIFA prezidentas.“

57 metų D.Gillas, buvęs Mančesterio klubo „United“ vykdomasis direktorius, buvo išrinktas FIFA viceprezidentu – į Britanijai rezervuotą postą.

Anksčiau šią savaitę Ciuriche buvo suimti septyni aukšto rango FIFA pareigūnai, taip pat lygiagrečiai pradėtas tyrimas dėl galimos korupcijos skirstant teises organizuoti 2018 ir 2022 metų Pasaulio futbolo čempionatus, bet federacijos prezidentas S.Blatteris, kuris neigė esantis kaip nors susijęs su tuo skandalu, penktadienį buvo perrinktas penktai kadencijai.

Tuo tarpu D.Gillas pareiškė nepriimsiantis jam suteikto posto, kol FIFA vadovaus S.Blatteris.

„Mano profesinė reputacija man yra kritiškai svarbi, ir aš tiesiog neįžvelgiu, kaip pasaulio futbolo padėtis gali pasikeisti į gera, kol ponas Blatteris lieka poste“, – sakė jis.

D.Gillas sakė liksiantis dirbti Anglijos futbolo asociacijoje ir Europos futbolo federacijų asociacijoje (UEFA), kuri dabar turės iš naujo surengti rinkimus į postą FIFA valdyboje.

Britas aiškino, kad „iš pagarbos FIFA suvažiavimui ir kitoms 208 asociacijoms narėms“ laukęs penktadienį vykusių rinkimų, kuriuos laimėjo S.Blatteris, ir tik tuomet patvirtinęs savo sprendimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi  portretas
Anglų džentelmenas negali leisti gadinti sau reputaciją, dalyvaudamas sukčių veikloje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių