FEMEN štabas: Donecke pagrobė mūsų aktyvistes

Moterų judėjimo FEMEN štabas pareiškė, jog Donecke penktadienį grupė nepažįstamų asmenų pagrobė tris šio judėjimo aktyvistes: Oleksandrą Ševčenko, Janą Ždanovą ir Aną Bolšakovą.

FEMEN pranešime spaudai nurodoma, kad penktadienio rytą aktyvistės atvyko į Donecką rengti akcijos prieš futbolo čempionatą „Euro-2012“.

„Vos atvykusias jas ėmė stebėti grupė maždaug iš 15 žmonių, panašių labiau į privačių apsaugos firmų arba specialiųjų tarnybų darbuotojus“, - sakoma pranešime.

Mėgindamos išvengti persekiojimo, merginos išsiskirstė, sėdo į visuomeninį transportą, važiuojantį skirtingais maršrutais. 16 val. dingo ryšys su A.Ševčenko, maždaug po valandos nebeatsakė į skambučius J.Ždanova ir A.Bolšakova.

„Neoficialiai bendraujant, Donecko milicijos vadovai neigia prisidėję prie FEMEN aktyvisčių sekimo ir dingimo“, - pažymima pranešime.

Milicija pranešė ieškanti merginų.

Pirmadienį, birželio 11 dieną, pusnuogės šio judėjimo aktyvistės   mėgino prasiveržti į stadioną, kuriame vyko Ukrainos ir Švedijos vienuolikių rungtynės, ir protestuoti prieš „Euro-2012“. Milicininkai sulaikė dvi merginas, surašytas administracinio pažeidimo protokolas.

Penktadienį Donecke vyksta Ukrainos ir Prancūzijos futbolo rinktinių rungtynės



NAUJAUSI KOMENTARAI

Wolfas

Wolfas portretas
Niechren plikus papus kaišioti kur nereikia....

gg

gg portretas
Aktyvistes vis del ko nors protestuoja kaip kad neturetu ka veikt ir dar papus rodos o vadinas FEMEN.... Tegul susiranda normalius darbus ir baigia durniuoti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių