„Femen“ išsikelia iš savo Kijevo būstinės dėl galimo klausymosi

  • Teksto dydis:

Ukrainos feminisčių judėjimas „Femen“ trečiadienį pranešė, kad išsikrausto iš savo būstinės patalpų Kijeve, nes jose esą yra įrengta pasiklausymo aparatūra.

Prieš dieną policija šiose patalpose atliko kratą ir jose rado nelegalių ginklų.

Šiai feminisčių grupei, pagarsėjusiai pusnuogių aktyvisčių politiniais protestais, iškelta baudžiamoji byla dėl neteisėto ginklų laikymo, policijai antradienį apieškojus Kijevo centre esančias „Femen“ patalpas.

Tačiau sprendimas išsikraustyti iš tų patalpų dėl pasiklausymo aparatūros buvo priimtas anksčiau, sako grupė.

„Femen“ išsikrausto „saugumo sumetimais, nes čia neįmanoma dirbti: visko klausomasi“, – sakė judėjimo Ukrainos padalinio vadovė Anna Hucol (Ana Hucol).

Pareigūnai pranešė judėjimo patalpose radę ir konfiskavę TT pistoletą bei granatą, tuo tarpu A.Hucol tvirtina, kad jokių ginklų grupė neturėjo, ir įtaria, kad juos galėjo kažkas paslėpti biure, kai jis buvo tuščias.

Kijevo policijos atstovas Igoris Michalko trečiadienį naujienų agentūrai sakė, kad policija užvedė baudžiamąją bylą dėl nelegalaus ginklų laikymo, už kurį gali grėsti iki penkerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Nors kaltinimai dar niekam nepateikti, tačiau tyrimas vyksta ir moterys gali būti iškviestos apklausai, sakė I.Michalko.

A.Hucol naujienų agentūrai AFP paaiškino, kad grupė jau buvo nusprendusi išsikelti iš savo patalpų ir policijos reidas „keistai sutapo“ su paskutine aktyvisčių diena senosiose patalpose.

Antradienį pareigūnai vykdė grupės aktyvisčių apklausą iki vėlyvo vakaro, kai jas paleido, pasakojo A.Hucol.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių